Nederlandse economie draait als een zonnetje

De Nederlandse economie blijft het goed doen. In het tweede kwartaal werd de economie 0,7 procent groter ten opzichte van de eerste drie maanden van dit jaar. Op jaarbasis komt dit neer op een groeicijfer van 2,9 procent. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

DEN HAAG (AFN) - Het conjunctuurbeeld is in augustus ongeveer hetzelfde als in juli. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.
In de zogenoemde conjunctuurklok, een hulpmiddel van het statistiekbureau voor het bepalen van de stand en het verloop van de Nederlandse conjunctuur, van half augustus presteren alle indicatoren beter dan hun langjarige trend.
(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl,...

De economische groei in Nederland is in het tweede kwartaal met 0,7 procent gegroeid vergeleken met de eerste drie maanden van het jaar. In de eerste drie maanden van dit jaar bedroeg de groei nog 0,5 procent.

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot cbs en den haag ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN