'Melkveehouder moet afzien van gebruik glyfosaat'

De Duitse zuivelonderneming Hochland wil dat melkveehouders, die melk produceren binnen het programma 'Milch für Hochland', vanaf 1 januari 2019 afzien van het gebruik van glyfosaat. Dat meldt de verwerker op haar website.

Deel dit artikel

Reacties

jvt
Ook al zo'n hardroepende zuivelfabriek die vanalles wil, maar vergeet dit in klinkende munt om te zetten, idem Arla. Een cono heeft ook veel eisen, maar stelt daar tenminste iets tegenover qua melkgeld
van Ittersum
@jvt als je al die beperkingen nu eens op geld kunt of gaat zetten, betaald Cono dan wel zo best uit.? Immers "stille" uitgaven of inspanningen zijn ook uitgaven
spotmelker
En alle andere middelen mag je blijven gebruiken? 😁
grös
@spotmelker
Ik word bij FrlCampina ook niet beloont voor 0,77 dierdagdosering, zonder droogzetters, maar word wel meteen 20 punten gekort om 1% teveel "uierinfecties" boven de norm van 12,5, hoe ze aan die getallen komen geen flauw idee maar denk uit tankmelkonderzoek GD.
cs-agrar
@grös MPR?
+1
Erco
@cs-agrar gelijk stoppen met mpr 👍
Nick83
Quote Reactie van @grös:
teveel "uierinfecties"

Lijkt me gewoon berekend vanuit celgetal? MPR kan niet, er zijn boeren die niet meedoen, die zouden dan niet gekort worden.En voor tankmelkonderzoek GD geldt hetzelfde. Kan ook een berekening zijn vanuit het aantal mastitis injectoren die je gebruikt.
+1
Wilbert
@Nick83 @grös haalt wat zaken door elkaar. CDM gaat enkel met mpr. Die 20 punten kosten hem niets, brengen ook niets op. Is puur ter monitoring.
+1
grös
@Wilbert
Dat is met de kringloopwijzer ook zo, maar voor je het weet word het wel een maatstaf en word je er wel op afgestraft.
+2
KlaasB
@spotmelker Gras gaat zonder Round Up nu al dood.
Nu wil ik ook een cent extra
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @KlaasB:
Gras gaat zonder Round Up nu al dood.Nu wil ik ook een cent extra

legt ook geen co2 meer vast, 3ct dr af
weurding
@cs-agrar centenkwestie. ....

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot melk , glyfosaat , melkveehouders en zuivelonderneming ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0