De veelbesproken Klimaatwet is een feit: vier verheugde partijleiders vertellen

Reken er maar niet op dat er meer ruimte voor meer koeien komt in NL. Zelfs de zoontjes van Lodewijk Asscher zijn vegetariër geworden toen ze hoorden hoe slecht koeienscheten voor het klimaat zijn:

Het is een historisch akkoord: de Klimaatwet die 27 juni in de Tweede Kamer werd gepresenteerd. Nederland verplicht zich de CO2-uitstoot de komende jaren met minimaal 95 procent terug te brengen ten opzichte van 1990. Zeven partijen, goed voor 113 zetels, schaarden zich na maandenlange onderhandelingen achter de doelstellingen. De vier coalitiepartijen en drie linkse oppositiepartijen maken met het akkoord duidelijk dat het klimaat niet aan partijpolitieke voorkeuren doet, want ook toekomstige kabinetten worden gebonden aan deze Klimaatwet.

Laatste  |  

Reacties

+3
verbi
Hoorde ik dat goed opruimen van de veeteelt (40% varkens en nog een hoop koeien) en Jinek ook nog een beetje zielig doen omdat ze een kleine krijgt bah wat een gekleurd tafel gesprek. Maar de volgende beperking zit er aan te komen dat is wel zeker want ze geven geen hol om ons.Op naar het CO2 quotum!!!!!!
j h p
@verbi Het wordt denk ik een CO2 korting op ons P2O5 quotum, met daar bovenop een CH4 korting en niet te vergeten de geknutselde NH3, dit alles dik overgoten met heel veel bull shit.
@Duntelaar kom er maar in.
+3
cs-agrar
Quote Reactie van @j h p:
heel veel bull shit.

Kijk daar is al wel jaren een overschot van
j h p
@cs-agrar Jammer dat ze dat over ons heel dumpen, we hadden volgens hen al te veel, moeten ze ook een wet voor maken.
+2
klant
@j h p en maar vliegvelden uitbreiden en bijbouwen.
Jansky
@klant Juist ja, laat die kist(en) maar is wat vaker staan en begin maar is met accijns op kerosine
diezel
@verbi
Het lijkt erop dat veel boeren dat rapport van maart 2018 van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) enkel maar wat voor kennisgeving aangenomen terwijl het wel leidend is aan de klimaattafel "Landbouw & landgebruik" van Pieter van Geel.
Rabo/ LTO/ NZO zitten ook aan die tafel. Die weten de uiteindelijke uitkomst vermoedelijk nu al.
10 juli a.s. is DE persconferentie Klimaatwet.
Zal wel duidelijkheid geven, maar de impact ervan ......…?? 😞
j h p
@diezel Daar was vanuit deskundigen hoek nogal wat commentaar op?
+3
diezel
@j h p
Weet niet of de deskundigen er nog echt veel toe zullen doen.
Door deze aangenomen en nog verder aangescherpte Klimaatwet (reductie 95% broeikasgasuitstoot in 2050) regeert Jesse Klaver c.s. , zonder in de regering te zitten, feitelijk tot 2050.
Zou zo snel geen erger doemscenario voor zowel boer als burger kunnen bedenken.
De klimaatwet gaat Nederland veranderen
beweging.groenlinks.nl/klimaatwet/

p.s. En dan de plaats waar komende PBL-presentatie gegeven wordt? Toeval bestaat niet. 😞

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Wilbert
@diezel ach, we hebben nog niet door dat als heel west Europa stopt met fossiel, we eigenlijk land te kort komen voor energie, bioplastics etc. Zelfs als we volop gaan besparen kunnen we niet opdezelfde voet doorleven zonder fossiel. Dus of natuur en water gaan inzetten voor energie, of minder luxe leven. Ben benieuwd wat we gaan kiezen.
+1
diezel
Quote Reactie van @Wilbert:
Dus of natuur en water gaan inzetten voor energie, of minder luxe leven. Ben benieuwd wat we gaan kiezen.

Zal zelf stilaan ook maar in mogelijke kansen gaan denken i.p.v. bedreigingen met dit soort rariteiten-kabinetten in Nederland. Als het dan toch naar de klote moet.
Stroomprijs zal laag blijven. Hout heb ik in overvloed. De hout/pelletkachel-cv's kosten bij alibaba.com geen drol. Paar heat-pipes erbij.
Nu nog een list verzinnen om mogelijk ook een graantje mee te pikken uit die honderden miljarden grote subsidie-potten. 😄
George
Quote Reactie van @diezel:
Hout heb ik in overvloed.

Jij ook al. 😄
+3
diezel
Quote Reactie van @George:
Jij ook al.

Ja @George, wou het eigenlijk wat af gaan bouwen, maar flink biomassa bijstoken blijkt plots helemaal de toekomst te zijn om onze aarde te redden.

Mijn "buren" van SBB hebben hier afgelopen winter een behoorlijke kaalslag in het bos gehouden. Iedereen verbaasd. Bleek het onderdeel te zijn van "de groene bijstook-oplossing" voor de Amer-centrale. Staan ze bomen met een doorsnede van 1 meter te verhakselen tot biomassa met een jankende, maar gelukkig wel Groene Fendt 1050. 😄
+1
pietjepuk
@diezel bij de overheid wil dat kwartje niet vallen. Aan de ene kant groene energie opwekken aan de andere kant het dubbele er door jasse.
+6
spotmelker
Onvoorstelbaar dat er zoiets komt. Het bevestigt (nogmaals) de onkunde van bestuurlijk Nederland aan. Op naar de volgende Ijstijd 😁
George
@spotmelker Brengt wel wat verkoeling in deze hitte.
+1
adriaan33
@spotmelker je kan hopen dat het klimaat akkoord zo'n schok geeft dat er wetenschappers uit de kast komen die de zaak nuanceren. En de kans dat we een trumpiaans beleid kiezen is dan ook groot.
+1
dewittemotor
Die politici en bestuurders stellen met dit soort wetjes mooi hun eigen werkgelegenheid veilig, dat is alles. En zelf doen ze er niks aan. mooi delegeren aan anderen. En dat zijn de boeren denken ze. Alleen die zijn er in 2050 allang niet meer in Nederland, als het zo door gaat als de laatste paar jaren
+1
Grasbaal
CO2 luchtfietserij, wij in Nederland roomser als de paus maar in Amerika, India en China stomen ze vol-gas door.
+3
John Spithoven
@Grasbaal Schokkend als je de conclusie van Marcel tot je neemt. Iemand die bewezen heeft in het verleden dat hij vaker de spijker op z'n kop slaat. Boerenbestuurders neem deze conclusie tot u alvorens u een besluit neemt aan de klimaattafel samen met van Geel over het fors reduceren van metaanuitstoot in de melkveehouderij.
torrarica
@Grasbaal Het is allemaal begonnen met die film van Al Gore.Toen hij het niet redde om president te worden is hij bekend en rijk geworden met deze film over zielige ijsberen,overstromingen en andere rampen die de mensheid zal overkomen.
adriaan33
@torrarica calvinisme
ted9
Ik denk dat er een nieuwe peildatum aan zit te komen.
+2
hans1980
Punt is dat het niet bewezen is dat aarde opwarmt (misschien raar om dit vandaag te zeggen) meetbare verschillen zijn klein en nu al meerdere malen bijgesteld tot mindere opwarming, ook weet men niet hoe het komt al zegt men dat wel.

Feit meer koolstof (methaan,koolzuur,etc) geeft meer plant groei in hoeveelheid en massa.
In het verleden miljoenen jaren, waren bomen hoger dikker door groot aandeel CO2 in de lucht , deze CO2 of Methaan kwam niet door vliegtuigen of landbouw maar misschien door smelten ijskappen methaan uit aardbodems.

Er is altijd een golfbeweging geweest in temperatuur en samenstelling lucht terwijl mens invloed nog 0% was.

Het zou maar zo kunnen dat minder CO2 juist de temperatuur opstuwd door minder groen, jammer dat jesse klaver hier regeert VVD zwicht evenals CDA nu is het prijsschieten op landbouw met valse aannames
+2
adriaan33
@hans1980 De tuinbouw gebruikt niet voor niets CO2 in de kas. Er groeit dan veel meer.Er is maar een ding belangrijk: Schone lucht. Als oudere boer heb ik ervaren dat de lucht nu veel schoner is dan 50 jaar geleden. Dat verklaard mijns inziens het veranderende weer. De heldere lucht geeft fellere zonnestraling. Het CO2 verhaal stelt dat de terugkaatsende zonnestraling daardoor in de atmosfeer blijft.Mijn stelling: Blauwe luchten heb je alleen als de teruggekaatste straling in de ruimte verdwijnt. En blauwe luchten hebben we hier in brabant stukken meer dan 50 jaar geleden.
hans1980
Wilbert
@hans1980 ik snap wel dat klimaatsceptici lekker veilig in hun eigen bubbel blijven met gelijkgestemden. Hoef je niet na te denken en kun je de andere partij makkelijk voor goedgelovig, dom of naïef uitmaken.
Maar ik vraag mij dan af wie er echt dom is, als de aarde over 50 jaar 4 graden is opgewarmd en jij aan je kleinkinderen moet uitleggen waarom je vrolijk door bent gegaan met het verstoken van gas en olie, terwijl iedereen wist van klimaatverandering. Heb jij dan ook de ballen om dan te vertellen dat jij actief hebt gelobbyd tegen verduurzaming van onze planeet?

ps. Dat artikel over afkoeling is flut, de beste man heeft miniscule stofdeeltjes in de lucht gemeten.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Wilbert:
. Hoef je niet na te denken en kun je de andere partij makkelijk voor goedgelovig, dom of naïef uitmaken.
Dat is omgekeerd idem dito!
+2
pieta
@Wilbert Hoe geloofwaardig is het allemaal als ze scheepvaart? en luchtvaart er buiten gehouden wordt? Al die zogenaamde klimaatcritici hoor ik nog niet zo hard ageren tegen Schiphol en zo. Wanneer sluiten ze daar de toegang eens af?
Wilbert
@pieta is een politieke keuze, wordt volop tegen gelobbyd.
natuurenmilieu.nl/wp-content/uploads/…

Denk zelf dat we ruim over de 4 graden heen gaan, er is vast wel iemand die de laatste olie verbrand voor politiek gewin.
Het gaat alleen lukken als duurzame energie goedkoper wordt dan fossiel, voor iedereen. En we moeten alternatieve opslag creëren voor energiegebruik in de transportsector. Vliegen op batterijen gaat m niet worden.
George
@Wilbert Wilbert jij rijdt toch zeker wel een Tesla of een ander elektrisch gevalletje ?
Frans1
Quote Reactie van @George:
jij rijdt toch zeker wel een Tesla of een ander elektrisch gevalletje ?

Ook dat is alleen schijn(heilige)duurzaamheid
George
Quote Reactie van @Frans1:
Ook dat is alleen schijn(heilige)duurzaamheid

Mijn Euro 6 diesel BMW rijdt geweldig! En zuinig.
pietjepuk
Quote Reactie van @George:
een Tesla of een ander elektrisch gevalletje ?

niet de spotprent die ik zocht maar komt op het zelfde neer.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+3
Frans1
Quote Reactie van @Wilbert:
Vliegen op batterijen gaat m niet worden.

Niet vliegen is veel duurzamer he
+1
George
Quote Reactie van @Frans1:
Niet vliegen is veel duurzamer he

Vanaf vandaag kunnen we ook duurzaam de weg op , zonder emissie en zonder zweet met onze twee nieuwe Stella Fietsen. 😄
Groen1
@George "zonder zweet". Behalve als de accu leeg is.
George
Quote Reactie van @Groen1:
"zonder zweet". Behalve als de accu leeg is.

Ik heb gekozen voor de accu met de meeste capaciteit 17.5 AH en 630 Watt uur. Dus moet het op hoge ondersteuning wel een poos vol houden. Fietsen vond ik nooit veel aan , altijd wind tegen en dergelijke . Maar deze Stella's lopen vanzelf.
robbies
@George Krijg je van je zoon commissie als je hier Stella noemt?
George
Quote Reactie van @robbies:
rijg je van je zoon commissie als je hier Stella noemt?

Nee ik heb wat korting gehad. 😄
brabo
Quote Reactie van @George:
ik heb wat korting gehad.

waarschijnlijk toch nog te weinig korting want je fietsenboer was toch de rijkste mens van heel Budel 😄
George
Quote Reactie van @brabo:
aarschijnlijk toch nog te weinig korting want je fietsenboer was toch de rijkste mens van heel Budel

Nee niet de rijkste maar wel een heel rijke ja. Toch vreemd dat dit telkens aangehaald moet halen. Boerkes die denken dat hun alleen in een goede sector zitten. Er zijn zoveel dingen wat veel beter rendeerde de laatste 25 jaar dat weet ik zeker.
George
Quote Reactie van @robbies:
rijg je van je zoon commissie als je hier Stella noemt?

Nee ik heb wat korting gehad. 😄
+2
pietjepuk
Quote Reactie van @George:
zonder emissie

dat is geen waar, de stroom die je gebruikt kan uit een kolencentrale komen.
+1
George
Quote Reactie van @pietjepuk:
at is geen waar, de stroom die je gebruikt kan uit een kolencentrale komen.
Reage

Vertel dat ook even aan die Tesla fans. 😄 Als er een fiets bestond op diesel die hetzelfde liep en prijs had als de Stella's dan kocht ik die wel. Ik ben geen milieu ridder of zo. 😂
Maar die fietsen zijn wel stil , zit geen diesel ratel in. 😄
diezel
Quote Reactie van @Wilbert:
Vliegen op batterijen gaat m niet worden.

Das nu jammer.
De luchtvaart had deze week net een feestje. 😄

+5
diezel
Quote Reactie van @Wilbert:
er is vast wel iemand die de laatste olie verbrand voor politiek gewin.

Laatste olie?
Zou er mondiaal in 2050 meer of minder gas - olie gebruikt gaan worden dan nu?
Natuurlijk meer. Weet iedereen..... In de rest van de Westerse wereld bestaat de energie-transitie vooral uit van steenkool/olie ==> gas.
Uitgezonderd één land. Wij, met 0,2% van de wereldbevolking en de allerbeste gas-infrastructuur gaan (eerst) iets anders verzinnen. Wat is dat toch met dit land? Enkel domheid? Enkel arrogantie? Gelatenheid? Ik weet het niet....

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

achterhoeker2
@diezel Moet je ze in groningen maar eens uitleggen.
+4
Frans1
Quote Reactie van @Wilbert:
ik snap wel dat klimaatsceptici lekker veilig in hun eigen bubbel blijven met gelijkgestemden

Wat een arrogantie! Jij papegaait hier enkel na wat zgn wetenschappers beweren!Wat als die er nu eens faliekant naast zitten?Er zijn nl ook mensen die het tegendeel beweren,waarom hebben zij geen gelijk? Afkoeling van de aarde is veel logischer,en wie zegt dat de zonnekracht niet eens af gaat nemen?De energie daarvoor moet ook ergens vandaan komen,raakt die nooit op? Ook het boren naar aardwarmte,wat zgn duurzaam moet wezen,wat gaat dat op den duur voor consequenties geven? En wat gaat dat met de aarde doen? Die warmte komt ook ergens vandaan.Ik heb ook grote vraagtekens bij de zgn opwarming van de aarde,het is vroeger hier ook warmer geweest,we hebben een ijstijd gehad,en nu komt het door de mensen dat de temperatuur wat oploopt?Gaat er bij mij niet in.

nl.wikipedia.org/wiki/Klimaatverandering/

Bekijk de grafieken van het verloop van de temperatuur maar,dan is het toch logisch dat er sceptici zijn?
+3
Jan S
😀
kanniewaarzijn
@Jan S Hartstikke interessant, daar kan onze Wilbert inderdaad nog wat van leren!
j h p
Belgie waardeert de landbouw nog.ucarecdn.com/3128851b-1bf9-47d6-8af4-4deb78674475/…

(klik om te vergroten)

ROORDAJ
Weet iemand waarom brandstof altijd koud is of aanvoelt.is door de vorming van fossiele brandstof miljoenen jrn warmte opgenomen en dan toch koud voelen.
+1
j h p
@ROORDAJ Het is vluchtig.
spotmelker
Quote Reactie van @j h p:
Het is vluchtig.

En voor die vervluchtiging of verdamping is warmte nodig die het aan de omgeving onttrekt. Koelcellen werken ook met verdampers.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot klimaatwet ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
55
DEELNEMERS
26
WEERGAVES
3.438
TREFWOORDEN