Veelbelovend Vlaams suikerwier gekweekt

Een eerste proef met Vlaams suikerwier wijst op interessante smaak- en textuurkenmerken. De lokale zeewiersoort lijkt zich te onderscheiden van suikerwier dat in andere regio’s en zeeën wordt geteeld. Dat blijkt uit een keukenproef met de allereerste, als-proef-gekweekte zeewierplanten uit het onderzoeksproject Value@Sea. “De smaak is zilt en nootachtig, het mondgevoel is mals”, zegt chef-kok Donald Deschagt. De eerste echte oogst is wellicht pas voor volgend jaar.

Bronnen

 Veelbelovend Vlaams suikerwier gekweekt (www.vilt.be)

Een eerste proef met Vlaams suikerwier wijst op interessante smaak- en textuurkenmerken. De lokale zeewiersoort lijkt zich te onderscheiden van suikerwier dat in andere regio’s en zeeën wordt geteeld. Dat blijkt uit een keukenproef met de allereerste, als-proef-gekweekte zeewierplanten uit het onderzoeksproject Value@Sea. “De smaak is zilt en nootachtig, het mondgevoel is mals”, zegt chef-kok Donald Deschagt. De eerste echte oogst is wellicht pas voor volgend jaar.

Nieuwsgrazer

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot oogst ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!