Met vrije onbeperkte toegang kan verbaal vandalisme de mooiste sociale site slopen

Niettemin is die vrije toegang van belang. Mensen moeten elkaar kunnen vinden en hun verschillen van inzicht en mening bespreken om samen verder te komen, zelfs in al hun onderlinge verschillen. Daarom is niet het beperken van toegang maar van vandalisme de kern waar het op sociale media om moet draaien. Dat vergt een combinatie van ethiek (zelfbeheersing aan de zijde van de reageerders) en redactionele wijsheid (ingrijpen waar de regels van die sociale media ethiek worden overschreden).

Na een zich opbouwende spanning besloten gisteren eerst Dick Veerman en later Cécile Janssen, een reeks van boosheid en krachtige woorden overlopende reacties van reageerder Dick Belderbos offline te halen in een draad over een tussen boeren en overheid 'heet' onderwerp. Het werd een onaangename situatie die illustreert hoe je sociale nieuws- en opiniesites als Foodlog kapot kunt maken. Je kunt het ook omkeren en het geval - dat niet uniek is en ook andere verschijningsvormen heeft - gebruiken om te illustreren welke basale sociale spelregels juist het succes kunnen vormen. Wij kozen ervoor om van het probleem een kans te maken. Dick Veerman schreef een open brief aan Dick Belderbos.

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot uniek , kapot , Slopen , foodlog , overheid , regels , spanning en vandalisme ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0