JF 245 - Wat voor maaimessen en hoe staan de schotels op tijd

Hallo tfers.

ik heb onlangs een jf cmt 245 trommelmaaier gekocht met 3 trommels. de trommels worden aangedreven door een grote v riem. en staan naar mijn idee dus niet op tijd. hoe zit het dan met de messen die elkaar dan raken? op kramp.nl zag ik dat er rechte linkse en rechtse messen te krijgen zijn. is er iemand die weet hoe dit zit? met vriendelijke groeten Jan Alberts

Reacties

Wimsumar
Beste Jannie2001:

Quote:
messen die elkaar dan raken?

Doordat de 3 trommels niet in rechte lijn naast elkaar staan kan de afstand tussen de trommels dusdanig groot dat de maaimessen elkaar niet raken terwijl ze toch overlappend maaien.
jannie2001
@Wimsumarja dat klopt alleen zaten er platte messen in die elkaar raakten. zijn denk ik niet de juisten. toch zit er niet veel ruimte tussen de voorste en bijvoorbeeld de linker schotel net als bij een normale cyclomaaier
nhmonteur
@jannie2001 ook gekeken of de meshouders niet te ver uitgesleten zijn waardoor de messen ook verder naar buiten komen.
+1
nhmonteur
De trommels van zo’n maaier hoeven niet op tijd te staan. Wat al gezegd werd dat de trommels niet in een lijn staan en door de juiste messen met je toch een volledig maaibeeld zonder dat de messen elkaar raken.
Raken ze elkaar wel dan is er dus iets niet goed. Wellicht zijn er verkeerde (te lang) messen gemonteerd waardoor ze elkaar raken.
Even een setje originele messen erop en kijken wat hij dan doet.
jannie2001
@nhmonteur bij kramp op de tekening zijn er 3 soorten messen te krijgen. links, rechts en plat. ben je ze dan alle 3 nodig of kunnen de platten ook
nhmonteur
@jannie2001 volgens mij zit het verschil erin dat de platte messen op alle trommels kunnen maar dan is de maaihoogte wat hoger.
De linkse en rechtse zijn iets gebogen waardoor je dus verschillende moeten hebben voor de draairichting en maai je iets korter. Kwa lengte zullen ze denk ik hetzelfde zijn.
flip1150
De trommels hoeven inderdaad niet op tijd te staan. Iets op tijd laten lopen met een Vsnaar gaat niet.
De gebogen messen (8 links draaiend en 4 rechts draaiend) zijn om een tussen hoogte te hebben met maaien. Je kunt met deze maaier op 4 hoogtes maaien. met de schotels in het bovenste gat geborgd en gebogen messen het kortst, dan met rechte messen, dan schotels in het onderste gat geborgd met gebogen messen en de hoogste stand is dan met rechte messen.
Ik maai altijd op de 1 na hoogste stand. Dus schotels in de onderste stand en gebogen messen.
Het kan zijn dat ze messen van een PZ cm 215 gemonteerd hebben omdat deze langer zijn.
Dit werd vaker bij PZ maaiers gedaan om hogere rijsnelheid te krijgen.
De rijsnelheid bij deze maaier is ongeveer 10 tot 12 km/h
Let er ook op dat de flappen op de kleine tussen trommel in orde zijn. Anders is de kans groot dat het gras van 2 trommels allemaal over de middelste trommel loopt.
jannie2001
@flip1150 inmiddels de originele messen er in gedaan die het zelfde waren als de ouden. maar de rechter trommel van achteren raakt met de messen nog steeds de middelste. ik ben er wel achter gekomen dat de linker schotel lager zit waardoor de messen van de middelste schotel over elkaar heen gaan. wat bedoelt u met de gaten waarin je ze kan verstellen? waar kan ik die vinden
flip1150
De Noorse handleiding kan je misschien helpen.
Succes jf-norge.no/?ddownload=1996
Afbeelding 10 gaat over de hoogte verstelling van dee schotels. dit doe je met de 2 bouten aan de onderzijde.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot mes en maaier ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
465
TREFWOORDEN