Nederlandse overheid doet er wijs aan de schijn van landroof te vermijden

Ruim twintig Masters studenten van de Radboud Universiteit (Nijmegen), afkomstig uit de hele wereld, dachten de afgelopen twee maanden na over heel uiteenlopende aspecten van voedsel in het kader van de Honours Academy. Hoe zorg je dat je er voldoende van blijft maken, dat iedereen er voldoende van kan krijgen, dat het gezond is, dat we dieren zo goed mogelijk behandelen en dat het milieu zo weinig mogelijk aangetast wordt? Je zou het voedselbeleid kunnen noemen.
We publiceren de komende 2 weken hun gedachten over verschillende onderwerpen rond voedsel. Het is uitdagend die te vergelijken met de gedachtenvorming over voedselbeleid zoals die thans in de Nederlandse Tweede Kamer plaatsvindt. Denken deze jonge mensen anders, verder of juist minder ver dan de beroepsbeleidsmakers van Nederland?
Vandaag de bijdrage van Femke Peters, master student Rechten, die stelling neemt in de rol van de Haagse overheid bij investeringen van Nederlandse beleggers en bedrijven speelt in land in het buitenland. Voor je het weet is er sprake van landroof, 'land grabbing' in het Engels.

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot milieu , gezond , overheid , dieren , voedsel , engels en tweede kamer ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0