Suiker Unie: 'Verbod neonicotinoiden is desastreus voor suikerbietenteelt'

Een verbod op de neonicotinoïden met de werkzame stoffen imidacloprid, clothianidin en thiamethoxam is desastreus voor de suikerbietenteelt, stelt Suiker Unie. Het leidt tot een verlies van gemiddeld 7% wortelopbrengst resulterend in 17% financieel verlies voor de bietenteler. De opbrengstderving in de praktijk kent een grote bandbreedte, met wel uitschieters tot 50%. Tevens heeft dit een negatief effect op nuttige insecten en milieu. Daarnaast heeft de verlaagde opbrengstzekerheid een negatief effect op de suikerindustrie. Suiker Unie roept minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit op om haar verantwoordelijkheid te nemen voor de nadelige gevolgen van een verbod op neonicotinoïden als zij hiertoe besluit en op zeer korte termijn duidelijkheid te geven over op welke manier zij verantwoordelijkheid neemt.

Deel dit artikel

Reacties

Melkveehoudernh
Ik zie het probleem niet zo, suiker is onwijs slecht voor de volksgezondheid, en neonicotinoiden ook, slaat de minister twee vliegen in een klap.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot landbouw , suiker , milieu en natuur ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0