'Lat voor vervangen van eiwitten uit vlees of zuivel ligt hoog'

Om in de toekomst wereldwijd alle mensen van voedsel te kunnen voorzien is het noodzakelijk dat zij een groter deel van de eiwitten die zij consumeren uit plantaardige bronnen halen. Maar de lat voor het vervangen van eiwitten uit bijvoorbeeld vlees of zuivel ligt hoog. De uitdaging zit in het ontwikkelen van eiwitten die volgens de eisen geleren, schuimen of emulgeren. Het eiwit moet de aminozuren in de juiste verhouding leveren, goed verteerbaar zijn en goed te verwerken zijn, zegt Fred van Velde. Hij leidt het onderzoek dat NIZO doet naar eiwitfunctionaliteit en is daarnaast sinds eind vorig jaar lector eiwittransitie in voeding aan de HAS Hogeschool in Den Bosch.

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot vlees , zuivel , eiwit , eiwitten , voedsel , toekomst , vervangen en bosch ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0