‘Nederlandse vleesconsumptie verbergt voor €4,5 miljard aan verborgen kosten’

Vlees wordt te goedkoop verkocht. Maar wat zou het moeten kosten als je wel de echte prijs wilt laten betalen? Dat rekende CE Delft uit in opdracht van Natuur & Milieu. Volgens de gekozen uitgangspunten van het bureau en zijn opdrachtgever zou vlees gemiddeld 40% duurder moeten worden. Hoe reëel zijn die uitgangspunten eigenlijk?

" width="150">

Bronnen

 ‘Nederlandse vleesconsumptie verbergt voor €4,5 miljard aan verborgen kosten’ (www.foodlog.nl)

Vlees wordt te goedkoop verkocht. Maar wat zou het moeten kosten als je wel de echte prijs wilt laten betalen? Dat rekende CE Delft uit in opdracht van Natuur & Milieu. Volgens de gekozen uitgangspunten van het bureau en zijn opdrachtgever zou vlees gemiddeld 40% duurder moeten worden. Hoe reëel zijn die uitgangspunten eigenlijk?

Nieuwsgrazer

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot prijs , vlees , vleesconsumptie , milieu , natuur en goedkoop ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!