Vlees tot 53 procent te goedkoop

Dit is de conclusie van adviesbureau CE Delft in het vandaag verschenen rapport De echte prijs van vlees . Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Natuur & Milieu. Voor rundvlees zouden consumenten volgens de ­onderzoekers gemiddeld 40 procent boven op de winkelprijs moeten betalen. Kip zou ruim een kwart duurder moeten zijn als de externe kosten niet – zoals nu – werden betaald door de belastingbetaler.
Het houden van dieren voor hun vlees is slecht voor klimaat en milieu, ­omdat hiervoor grote hoeveelheden eiwitrijk veevoer, land en water nodig zijn. Bovendien stoten...

Bronnen

 Vlees tot 53 procent te goedkoop (www.nd.nl)

Dit is de conclusie van adviesbureau CE Delft in het vandaag verschenen rapport De echte prijs van vlees . Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Natuur & Milieu.

Nieuwsgrazer

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot water , slecht , prijs , vlees , milieu , veevoer , onderzoek , natuur , rundvlees , dieren , klimaat en eiwitrijk ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!