Brussel zet in op forse korting landbouwsteun

De Europese Commissie wil de begroting flink opschroeven om nieuwe taken zoals het immigratiebeleid, uitbreiding van de grensbewaking en extra beveiliging te kunnen betalen. Dat geld wordt dan weggehaald bij het budget voor de landbouw. Dat gaat in de voorstellen met 60 tot 120 miljard euro naar beneden.

Laatste  |  

Reacties

ted9
Dacht dat ze zich zorgen maakte over de het aantal bedrijfs opvolgers....
+1
paulus2
@ted9 ze maken zich drukker om asiel zoekers
jordi 1455
@paulus2 of hun pensioenen.
Jaap40
Voedsel zekerheid is al lange tijd geen prioriteit meer. Maar door subsidie af te bouwen zullen veel bedrijven gaan verdwijnen.
ted9
@Jaap40 Wat is er in brussel nog wel prioriteit dan......
+3
rebabs
@ted9 Job zekerheid en bonussen voor eu medewerkers
ted9
@rebabs jij snapt het
mlkvhoudr
Eigenlijk is dit goed nieuws de tsr weg en er komt wel nieuwe balans. Ik had ze 2 jaar geleden in ieder geval keihard nodig. Zonder tsr was er dus meer aanbod weggevallen
+1
Jaap40
@mlkvhoudr poederopkoopsysteem afschaffen zal meer invloed hebben op gunstige prijzen als afschaffen van de omkoop/toeslagrechten.
+3
George
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Ik had ze 2 jaar geleden in ieder geval keihard nodig

Ik heb ze ieder jaar nodig. Ik heb ze niet om te bewaren.
cjw73
@George ach sjors. 1 nieuw bmw'tje minder en het probleem is opgelost.😜😜
de hoef
Quote Reactie van @George:
te bewaren.

jij bent ook een potverteerder war
+1
arjen90
Beter geen subsidie, maar structureel een goede melkprijs...
paul1
@arjen90 structureel goede melkprijs kun je vergeten, dus graag die subsidie
+2
Jaap40
@paul1 subsidie en overheidsingrijpen houden de prijzen redelijk stabiel maar laag.
+3
George
@Jaap40
Dus weg met dat vrije markt verhaal. Vrije markt bestaat niet.
+3
Jaap40
@George persoonlijk begrijp ik niet waarom ondernemers blij zijn met bovengenoemde subsidies/toeslagen. Denk eens met elkaar groot en zorg dat we van dat gebemoei afkomen. Vooral het opkopen van poeder MOET STOPPEN.
+1
diezel
Quote Reactie van @Jaap40:
Vooral het opkopen van poeder MOET STOPPEN.

Dan mag je bij het volgende melkdipje wel een behoorlijk buffertje hebben als de €20 als ondergrens wegvalt...... 😞
+3
mlkvhoudr
@diezel daar heb je waarschijnlijk gelijk aan maar dat is dan maar zo als we iets produceren waar geen vraag naar is moet de tucht van de markt haar werk doen.hoe vervelend ook
+3
cjw73
@diezel was beter geweest dat die ondergrens er de vorige keer ook niet was geweest. Die troep hangt ons nu als een molensteen om de hals.
Jaap40
@diezel och als je bij afnemers gelijk aan doc hebt geleverd afgelopen jaren heb je die 20 centen ook gezien, dus wat is dan nog het verschil?

De overtollige poeder moet net als met groenten en bloemen doorgedraaid worden, uit de handel met een daarvoor gevormd potje naar verbranding of zoiets.
brabo
Quote Reactie van @Jaap40:
overtollige poeder

er zou niet veel overtollige poeder zijn, als niet de meeste melkafnemers ineens hun overdaad aan melk in de poeder gaan stoppen. En hierdoor dus diegene die normaal gesproken in de melkpoeder zitten , hun markt gaan verstoren.
arjen90
@paul1 Helaas heb je wel gelijk, maar ik vind subsidie als machtsmiddel, die de overheid vaak gebruikt tegen de landbouw een nadeel.
Groen1
Brussel wil meer geld
De regeringsleiders van de Europese Unie komen vrijdag bijeen in Brussel tijdens een informele, maar spannende EU-top. Er staat veel op het spel, want het startsein voor de onderhandelingen over de nieuwe zevenjarige begroting van de EU wordt gegeven. Door het aanstaande vertrek van de Britten ontstaat er een gat in de begroting. Wie gaat dit opvullen? We vragen het Europa-correspondent Tijn Sadée.
nporadio1.nl/bureau-buitenland/onderwerpen/…

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot landbouw , euro , europese commissie , beveiliging en brussel ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
24
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
2.577