RVO geeft CRV toestemming tot wijzigen diergegevens

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft CRV toestemming gegeven om wijzigingen door te voeren in de diergegevens binnen haar eigen systemen. De fokkerijorganisatie meldt dat de blokkade ook hen niet voorbij ging. Een aangevoerde tweeling op het Dairy Breeding Center in Wirdum (FR) werd geblokkeerd waarop CRV bewijslast aan moest leveren.

Veehouders die bewijsmateriaal moeten verzamelen of wijzigingen moeten doorvoeren om hun bedrijf te deblokkeren, kunnen hiervoor contact opnemen met CRV en het bedrijf verzoeken de acties uit te voeren. CRV heeft per direct de capaciteit van de klantenservice opgeschaald om de verwachte toestroom van vragen aan te kunnen.

Veehouders die de klantenservice van CRV verzoeken om wijzigingen door te voeren in de CRV-systemen, krijgen na afloop een overzicht, dat als bewijsmateriaal kan dienen voor het deblokkeren van hun bedrijf bij de RVO.

Speciale commissie
CRV heeft wel een speciale commissie ingesteld, mocht een veehouder ‘met verdachte dierbewegingen’ zich bij CRV melden met het verzoek tot wijzigingen. Uiteindelijk kan via een directiebesluit de beslissing vallen om de gevraagde wijzigingen niet door te voeren en/of geen informatie te verstrekken. Volgens CRV moet zij die rol wel nemen met het oog op de Wet op de economische delicten.

Deel dit artikel

Reacties

Pluto
Dus nu moet ik met een leugen de registratie tussen rvo en crv kloppend maken ??. Je kunt het krijgen zoals je het hebben wilt!!. We doen alles om de blokkade er af te krijgen .
RVO gaat er dus nog steeds van uit dat de fout niet bij hen zelf zit !!.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot voeren , crv , tweeling , dairy , rvo en blokkade ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0