Mens is zelf belangrijkste bron antibioticaresistentie

Het idee dat mensen vooral via het eten van vlees antibiotica-resistente bacteriën oplopen blijkt een misvatting. Overdracht gebeurt met name tussen mensen onderling. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen UR, meldt Resource van Wageningen UR.

Bronnen

 Mens is zelf belangrijkste bron antibioticaresistentie (www.pigbusiness.nl)

Het idee dat mensen vooral via het eten van vlees antibiotica-resistente bacteriën oplopen blijkt een misvatting. Overdracht gebeurt met name tussen mensen onderling. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen UR, meldt Resource van Wageningen UR.

Wellicht gerelateerd

Onderzoek: cConsument gaat minder vlees eten

- Bijna een kwart van de Nederlandse consumenten verwacht over vijf jaar minder vlees te eten. Dit blijkt uit een internationaal onderzoek van ING onder 13.000 Europese consumenten. …

'Alsnog onderzoek naar superioriteitsgevoel en vlees eten'

- Vlees eten en machtswellust hangen met elkaar samen, denkt Roos Vonk. De hoogleraar psychologie van de Radboud Universiteit zou die hypothese nog steeds willen onderzoeken. …

‘Vlees lang niet altijd boosdoener antibioticaresistentie’

- Uit onderzoek van Wageningen Universiteit blijkt dat het oplopen van antibioticaresistente bacteriën niet hoofdzakelijk wordt veroorzaakt door het eten van vlees. De overdracht van deze bacteriën g…

Belgen eten minder vlees

- Bijna de helft van de Belgen (44 procent) eet minder vlees dan een jaar geleden. De dalende vleesconsumptie-trend in België zet zich voort. Dat blijkt uit een online enquête onder 1.000 Belgen. …

Nieuwsgrazer

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot vlees , onderzoek , antibioticaresistentie en eten ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!