Brabantse gedeputeerde Johan van den Hout is dus echt erg onbetrouwbaar.

Boontjes smaken naar boontjes, gras is groen, melk is wit, Johan van den Hout is onbetrouwbaar.

Originele beschrijving

“Statenleden Noord Brabant kregen niet alle informatie tijdens de behandeling van het nieuwe, voor veehouders desastreuze, provinciale beleid.
t.co/9RCi8QuXXw__/

Bron

ZLTO on Twitter
twitter.com

Deel dit artikel

Reacties

robbies
Onvolledige informatie verschaffen is een politieke doodzonde. Ik ben erg benieuwd hoe dit gaat uitpakken voor Brabant. Het is in ieder geval wel een mooi argument in de komende rechtszaken. Mag je één sector verantwoordelijk houden voor emissie? Vraag me af hoe een rechter daar tegenaan kijkt. Uiteindelijk moeten we toch aan de bak, maar liever in 2028 dan in 2022.
dorpsrandhoeve
@robbies Kijk Robbies, over 10 jaar ben ik 55, en mijn dochters op een leeftijd dat ik echt wel heb gezien of ze nog willen boeren. Dan kan ik nog beslissen om mijn nu 28 jarige maar geheel goed onderhouden stal en mijn nu 4 jarige robots te vervangen.
+4
pietjepuk
Uit de steekproef blijkt dat 90% de in overtreding is. Wanneer komt de persconferencie?
Groen1
Johanvandenhout twitter
twitter.com/johanvandenhout/
buorman
@Groen1

Kan zo met Calon op stap naar verweggistan;
vpro.nl/argos/lees/…#
cs-agrar
@buorman stropdasbaantjesjagers
+2
dorpsrandhoeve
Ha ha, Johan van den hout is een echte Brabantse sjoemelaar, dit is gewoon bestuurlijke fraude.
dorpsrandhoeve
Als hij geboren was als boer, dan had hij waarschijnlijk overal mee gefraudeerd. #onbetrouwbaar.
puntertje
Elke keer dat er nieuws is dat boeren het niet zo nauw nemen met regels wordt m.n. door Brabanders de nieuwsbrenger veroordeeld. Maar als ZLTO, nou niet direct bekend staand als objectieve nieuwsvoorziener, iets zegt dan is het plotseling per definitie waar. Vreemd.
+2
dorpsrandhoeve
@puntertje Ik snap dat je slecht kunt lezen jongen, heb dat al eerder gemerkt. Dus lees even dit korte stukje, moet kunnen:
Quote:
Aanleiding is het achterhouden van een rapport over de stikstofemissie van de industriële sector in Noord-Brabant door het Bestuurlijk Platform Omgevingsrecht (BPO).

Dat nieuwe oogst (is gewoon blaadje van lto en niet alleen van zlto) dit brengt komt denk ik vooral omdat het anders door geen krant of media wordt opgepakt.

Ik heb hier op het prikbord ook wel eens zware kritiek geuit op lto zlto en nieuwe oogst. Dus daar ligt het niet aan.
dorpsrandhoeve
Quote Reactie van @puntertje:
Elke keer dat er nieuws is dat boeren het niet zo nauw nemen met regels wordt m.n. door Brabanders de nieuwsbrenger veroordeeld.

In het hele i&r fraude zooitje heb ik overigens niet de nieuwsbrenger veroordeeld. Met het mestfraude artikel echter wel, omdat er wel degelijk hiaten en veronderstellingen zaten in het verhaal.
puntertje
@dorpsrandhoeve Jullie Erdohans had ook afspraken gemaakt en melde dit niet. Daarna verongelijkt het slachtoffer uithangen en dreigen 'trekkers klaar te zetten'. Zo eentje kun je van z'n levensdagen niet meer serieus nemen. En toch lopen nog hele volksstammen achter de man aan.
+4
pieta
@puntertje Ik ben van mening dat een politicus die dit soort zaken bewust doet toch wel echt heel snel uit zijn ambt gezet moet worden en eigenlijk ook nog vervolgd vanwege misleiding/valsheid in geschrifte of god weet ik wat. Je zit in een publiek ambt en dat vraagt nog weer een heel andere integriteit dan wanneer je als Huijbers boerenbestuurder bent. En ik wil zeker niet al wat Huijbers wel/niet gedaan heeft recht praten.
+1
puntertje
@pieta Tja, als je van mening bent dat de integriteit van je 'eigen' bestuurders er niet zoveel toe doet, maar anderen wel integer moeten zijn als onderhandeld wordt, dan zou je wel een punt hebben.
+1
pieta
@puntertje Moeilijk he, lezen wat er staat. Wat er staat en wat ik bedoel is een boerenbestuurder moet integer zijn en een politicus integer in het kwadraat.
puntertje
Quote Reactie van @pieta:
Moeilijk he, lezen wat er staat.

Nee hoor, ik lees dat je integer moet zijn, maar de ene moet dat dan wel nogal wat meer zijn dan de ander. Dus voor boerenbestuurder is ietsjepietsie integer voldoende in jouw ogen.
Jan S
😀
puntertje
Quote Reactie van @Jan S:
En puntertje is een trol uit de milieubeweging.

Ik denk dat je je pilletje weer bent vergeten. Wat is dat toch dat iedereen die het niet met schreeuwers eens is, meteen uit een milieubeweging zou komen. Laten we wel zijn, wij zijn momenteel wel de laatste bevolkingsgroep die zouden mogen durven schreeuwen om integriteit.
Jan S
😀
puntertje
@Jan S Arme Jan, je hebt van den Hout al veroordeeld op basis van wat een LTO-blaadje neer pent. Ik begon met mijn stelling dat het vreemd is dat dat dan plotseling als waarheid wordt gezien. Je hebt wellicht, want je struint heel internet af naar artikelen die jou gelijk bevestigen, ooit wel eens gehoord van 'wederhoor'. Volgens Van den Hout worden zaken volstrekt verkeerd voorgesteld. Maar ja, dan zal hij volgens jou wel weer liegen want dat wist je toch al zeker.
Ik kan ook wel een link van een artikel op internet neerzetten dat de aarde plat is. In jouw logica is het dan bewezen. Laat mij dat dan kokerdenken noemen. En jij bent er goed in.
Politici die een doodzonde begaan worden in Nederland wel gewipt, dus we zullen zien. Maar als ik jou hoor ben ik toch heel blij dat we geen leken-rechters hebben.
Jan S
😀
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Jan S:
Het is nog altijd zo dat bestuurders een voorbeeldfunctie hebben. Belangengroepen hebben dat niet

Jan, en hoe zit het met een bestuurder van een belangengroep?
Jan S
😀
+2
pieta
@puntertje Ja, dat is wat ik zeg. De een strijdt voor het belang van een bepaalde groep en een openbaar bestuurder dient het algemene belang te dienen. En voor mij zou je dan nog heel wat meer integriteit aan de dag moeten leggen en alle belangen moeten wegen. En dus zeker niet bepaalde informatie voor je medebestuurders achterhouden. Daar heb ik dus zeker verschil in.
puntertje
@pieta Lul een end heen man, als de penningmeester van jullie carnavalsvereniging er met de poet vandoor gaat haal je je schouders op, want och, zo belangrijk is integriteit niet voor zo'n clubje?
Heb je overigens z'n weerwoord gelezen, of doet dat weer niet terzake/komt je slecht uit/geloof je toch niet?
pieta
@puntertje Waar heb ik hem veroordeeld? Waar heb ik gezegd dat integriteit niet belangrijk is? Alleen in het ene gebied is het nog belangrijker dan in het andere. Of geloof jij al wat bijv je veehandelaar, makelaar, verkoper mechanisatiebedrijf je vertelt want ook die mensen zijn 100% integer volgens jouw standaard. Ik heb daar iets een verschil in.
puntertje
@pieta als er een peildatum voor fosfaat wordt gezet, lijkt mij integriteit nogal belangrijk. Bij jou minder geloof ik.
pieta
@puntertje Hoe bedoel je dat?
puntertje
@pieta Ik doel op de evt. voorwetenschap van 2-7-2015, daar is toch hier en daar wel wat twijfel over de integriteit van sommigen. Maar jij vindt die integriteit van 'belangenbehartigers' wat minder van belang.
pieta
@puntertje Nee hoor, dat soort zaken mag je van mij gewoon keihard aanpakken. Van mij hadden ze alle ietwat grotere veemutaties rond 2 juli 2015 en bedrijven die ineens een x-aantal geboren kalveren een paar dagen terugmeldde direct mogen gaan controleren.
brabo
@puntertje
Johan van den Hout heeft hier in het Brabantse de laatste jaren een behoorlijke reputatie opgebouwd, waardoor de meeste zijn bloed wel kunnen drinken.
Dus het voordeel van twijfel krijgt hij wat mij betreft zeker niet.
puntertje
@brabo Wat denk je van Hans H?
brabo
@puntertje
zoals jij over Hans H denkt, denken de Brabanders over Johan vd H
puntertje
Quote Reactie van @brabo:
denken de Brabanders over Johan vd H

Brabantse boeren zul je bedoelen. Het feit dat hij gedeputeerde is geworden geeft aan dat in Brabant een hoop mensen anders denken dan boeren. En dat is even schrikken na een eeuwigheid de NCB-CDA tandem.
pieta
@puntertje Er komen nog verkiezingen voor de PS eer de wetten gaan veranderen. De politieke uitslag zal iets van een weerspiegeling van zijn beleid weergeven.
robbies
@brabo Ze zijn allebei zo onbetrouwbaar als de neten. Was die afspraak van 2028 bij jou bekend? Bij mij niet in ieder geval.
pieta
@robbies 2028 is landelijk. Alleen in NBr willen per stal afdwingen landelijk is het gemiddelde voor een bedrijf leidend.
Frans Z.
Eens kijken hoe groot de media uitpakt maandag.Ik denk...................niet.
+3
Porky
Wel eens een politicus gezien die wel correct en niet corrupt is? Die zijn er niet ,komen er niet, en zullen ook nooit geboren worden ook , het Is ÉÉN grote corrupte zakken vullend ras, die er niet voor U ,de burgers of de bedrijven zitten,maar enkel een alleen voor zichzelf en hun eigen belang.
dorpsrandhoeve
@Porky Je moet jezelf altijd afvragen, hoe zou ik het doen? Want volgens mij ben je krek eender.
Porky
@dorpsrandhoeve zal wel ,maar hier zijn dr 5 opgestapt voortijdig , en dat kwam niet door het leiding water wat ze dronken, hou op man, kijk naar de landelijke politiek, al die figuren geilen op bestuursfuncties , vergaderen graag ,en proberen allemaal hogerop te komen voor een dik salaris plus onkostenvergoedingen
+3
EDOO
@Porky Zo de waard is vertrouwd hij zijn gasten. Ik ken er genoeg lokale en provinciale bestuurders die er veel tijd en energie insteken zonder uit te zijn op eigen gewin. Achterdochtig mag je zijn maar bij voorbaat iedereen wantrouwen zegt meer over jezelf dan over anderen.
Porky
@EDOO zozo, en hebben ze ook iets voor jou betekend of gepresteerd waarvan je kan zeggen "kijk dat heeft ie maar mooi voor mekaar gekregen " ?
EDOO
@Porky Inderdaad.
Porky
@EDOO wees vertrouwd , maar vertrouw niemand, zal in velen ogen dan wel niet kloppen, maar ik blijf "positief critis " Eén keer leergeld gegeven door goed vertrouwen, met mes in rug achtergebleven, neeee, Ik vertrouw dr geen een meer, mooie praatjes en grote belofte, eerst op papier met handtekening, want de één lult zus,en de ander weer zo.
msmits
Veel meer gecontroleerde bedrijven met geen #vergunning dan vermeld in omstreden #PAS rapport. Bestaand gebruik=geen vergunning. Niet op WABO (2010) maar milieuvergunning 2004 beoordelen .@Johanvandenhout . Hoeveel bedrijven zonder NB vergunning en hoeveel #interimmers heeft #Brabant echt??
+1
Tommie1
...
pietjepuk
@Tommie1 hahahaaaa
dorpsrandhoeve
@Tommie1 Heb je liggen dromen vanmiddag jongen?
+1
Tommie1
@dorpsrandhoeve
Je snapt toch wel dat geschrokken ben dat uit een steekproef blijkt dat 90% van de bedrijven fraudeert.
dorpsrandhoeve
@Tommie1 Ik ben ook geschrokken, maar dan van het feit dat wat ik al dacht waarheid is.
kace
Groen1
Van den Hout woest over stikstofophef: 'Klungelig kokkerellen met appels en peren'
Gedeputeerde Johan van den Hout reageert in niet mis te verstane bewoordingen op de ophef die ontstaan is over een rapport rond de stikstofuitstoot door de Brabantse industrie.
bd.nl/s-hertogenbosch/…
dorpsrandhoeve
@Groen1 Hij kan wel woest zijn, maar we leven in een democratie. Dus volledig de staten informeren was zijn taak, dit heeft hij nagelaten en dat is eigenlijk behoorlijk ernstig. Zijn reaktie is dus wel heel makkelijk.
Coen
@Groen1 , ik heb niet het idee dat het ooit nog weer goed komt tussen Van den Hout en ZLTO. Wie trekt er aan het kortste eind?

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot gras , melk , groen , brabant , veehouders , wit en hout ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
55
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0