Nijmeegse hoogleraar noemt akkers in de Achterhoek 'zombiegrond'

De bodemfauna op het platteland in Twente en de Achterhoek is nagenoeg verdwenen. Dat zegt Henk Siepel, hoogleraar dierecologie aan de Radboud Universiteit. ,,Het ziet er groen uit, maar het is zo dood als een pier.’’

Deel dit artikel

Reacties

+1
puntertje
Ach ach, de 'vruchtbare' kringloop kwam net superlatieven te kort om te beschrijven hoe fantastisch men bezig was.
jan w
@puntertje
Heb je het verhaal wel gelezen?
jan w
@puntertje
Dacht je dat dat verhaal niet aan de orde kwam. Het grootste probleem is dat je nu altijd tussen de regelgeving door moet wurmen om het allemaal op het rit te krijgen. De bemoeienis van DenHaag en Brussel is veel te groot. Den Haag heeft er meer belang bij dat er kunstmest wordt gestrooid, want dat levert geld op.
Druk
De zware mechanisatie zorgt er ook voor dat het bodemleven verdwijnt. Veel akkerbouwgrond is momenteel gelijk aan de substraatteelt in de tuinbouw.
Hans van Bergen
@Druk dat hele artikel is 1 grote leugen. De opbrengsten zijn nognooit zo hoog geweest en de bemesting
nog nooit zo laag
+1
hans1980
Bodem leven eruit lukt 10x sneller dan bodemleven verbeteren
pieta
@hans1980 Het verbetert natuurlijk welm makkelijker als je het in de 0-situatie slecht doet. 😁
Pluto
Dan heeft het overheid beleid van de laatste jaren dus super goed gewerkt !!. Wat zit deze man nu te miepen over iets wat in akkerbouw al jaren bekent is !!. Als deze beste man weer een onderzoek opstart is het beter om oorzaak en gevolg beter in kaart te brengen alvorens met een conclusie naar buiten te komen .

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot groen , platteland en akkerbouw ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN