'Nederland heeft het verkloot'

De 'stroomstoot-techniek' bracht Nederlandse vissers gouden bergen. De rest van Europa was tegen het 'massa-vernietigingswapen', Brussel verbood het deze week. Hoe kon het zo ver komen?

Veel hoop voor de Nederlandse vissers lijkt er niet. In het driehoeksoverleg tussen de Europese Commissie, het Parlement en de lidstaten, dat nu begint, kunnen nog zaken gerepareerd worden. ,,Er kan nog veel veranderen", klinkt het in de omgeving van Eurocommissaris Karmenu Vella van Visserij. Anderen zien niet in hoe. Want alleen de Commissie is vóór puls. Het Parlement en de lidstaten zijn in meerderheid tegen. Bovendien: aan het eind van de rit komt de zaak terug bij het Parlement, waarschuwt de linkse Europarlementariër Younous Omarjee. ,,Dat was deze week duidelijk. De strijd is beslecht, er zit voor Nederland niks anders op dan om te zien naar alternatieve vismethoden."

Bron

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot visserij , pulstechnologie en puls ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0