Ongezond eten opnieuw goedkoper, gezond weer duurder

Goed nieuws voor de liefhebbers van ijs, snoep en andere ongezonde producten (en wie is dat niet?). De prijzen van veel ongezonde producten zijn het afgelopen jaar opnieuw gedaald. IJs, suiker en snoep zijn nu zelfs goedkoper dan tien jaar geleden.

Tegelijkertijd zijn de prijzen van gezonde producten gestegen. Zaken als melk, eieren, fruit en brood worden steeds duurder, blijkt uit een onderzoek van het CBS in samenwerking met het Voedingscentrum.

Tussen 2007 en 2017 stegen de prijzen van voedingsmiddelen met gemiddeld 18 procent. De prijs van de gezondere producten stegen in diezelfde tijd met gemiddeld 22 procent, terwijl de prijzen van ongezonde producten gemiddeld 13 procent stegen.

Het is niet voor het eerst dat de prijzen van gezonde producten sneller stijgen dan de prijzen van ongezonde producten. Volgens het CBS is het acht keer voorgekomen in de afgelopen tien jaar.

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot ijs , fruit , melk , suiker , eieren , gezond , cbs , eten , brood en 2007 ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0