Deutz D6006 - Vragen ivm technische info

Hallo
Heb een deutz d6006 op het oog maar had nog enkele vragen hierover.
Weet er toevallig iemand hoeveel gewicht er van sleep achter de deutz d6006 mag hangen dacht dat dit 62 pk is, en hoe hard dat deze lopen.
Alvast bedankt

Reacties

Fendt926Driver
Van sleep achter de trekker?

Bedoel je oplegdruk?
Maximaal te trekken gewicht?
Of sleep met betrekking tot trekkertrek?

Trekker zal tussen de 25 en 30 kmh lopen maximaal
spotmelker
Oplegdruk is afhankelijk van het type trekhaak maar mijn 6006 is erg licht van voren. Met kunstmeststrooien heb je bij > 800 kg echt frontgewichten nodig. Topsnelheid op 600R34 bedraagt inderdaad tussen de 25 en 30 km/uur. Let bij aankoop op dat de remtrommels droog zijn want bij lekkage doet de rem niks.
@spotmelker lekt dan de uitgaande as van de remtrommel?
Die van mij lekt uit de Steekas als de trekker iets scheef staat...
spotmelker
@ronald-deutz-fahr Yep, de remtrommel is dan vettig aan binnen en buitenkant. Die keerring is vrij makkelijk te vervangen. Ik denk dat het komt van (te) lang stilstaan.
@spotmelker Aha, niet de moeilijkste techniek inderdaad, voordeel is dat alles goed gesmeerd is en los wil zo😉
Forever farmer
Ik heb een deutz 6007c waarvan het eindstuk van de aandrijflijn/aftakas vervangen moet worden.(lager/gegroefde as en dichting kapot)Kan ik deze er gewoon achteraan uittrekken na losmaken van de fles met lager?Heeft iemand hiervan een montagetekening?
twand2505
@Forever farmer je bedoelt dat je de aftakas stomp wil vervangen?? Dan moet wel de olie eraf (anders zie je de zegerring niet) en de hef eraf dan achter op de as binnekant bak zit een zeger ring die demonteren plus de flens aan de achterzijde bak dan kun je de stomp er uit halen. Wel even een pen door het gat steken dat je tandwiel niet onderin de bak valt
twand2505
Ligt eraan of je een 3 of een 4 bak hebt, een 4 bak loopt 25 a 30 bij een 3 bak is het wel gestopt met 20 km/h. Let idd op de remmen dat is van deze types een drama. Even een keer goed remmen als je dan geklapper hoor bij de trommels zijn je splines van uitgaande as- remtrommels redelijk heen. Dit is een pittige reperatie

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

De Nederlandse landbouwsector staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
643