"Voedingswaarde en smaak vleesvervanger steeds beter"

Volgens een onderzoek van de Nederlandse Consumentenbond proeven we steeds minder het verschil tussen vleesvervangers en echt vlees. Ook qua voedingswaarde leunen vleesvervangers steeds dichter aan bij hun tegenhangers. Volgens het Vlaams Instituut Gezond Leven (VIGeZ) hoeft vlees niet per se vervangen te worden door een vegetarische kloon. “Hopelijk worden mensen die via vleesvervangers hun drempel verlagen geleidelijk aan avontuurlijker en proberen ze andere zaken uit, peulvruchten bijvoorbeeld”, zegt Loes Neven van VIGeZ.

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot vlees , peulvruchten , vleesvervangers , gezond , consumentenbond , vervangen en vleesvervanger ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0