Ministerie teleurgesteld in veiligheid bij loonwerk en grondverzet

Veiligheid gaat voor alles, maar helaas worden mensen wel eens makkelijk (ook ik) als het om veiligheid gaat:

Bij 80 procent van de bedrijven die zich bezig houdt met cultuurtechnisch werk, grondverzet en agrarisch loonwerk is iets niet in orde op het gebied van veiligheid. Het ministerie van SZW is teleurgesteld in de sector.
Tijdens een tussenevaluatie heeft de inspectie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) aangegeven teleurgesteld te zijn in de veiligheid van de Cumela-sector.

Bij 80 van de 100 bezochte bedrijven was iets niet in orde. De controles gaan door tot 1 januari 2018. Mogelijk wordt dit verlengd naar 1 februari. Voorkom problemen en zorg dat afschermingen in orde zijn, luidt het advies van Cumela

Onveilige situaties die volgens SZW niet door de beugel kunnen zijn het ontbreken van aftakasbescherming, noodstop en afscherming van de kolomboor. Daarnaast zijn onveilige situaties bij de opslag van banden. Deze moeten stevig worden vastgelegd en de stelling moet stevig zijn.

Onvoldoende lengte van de compressorslag, is een ander probleem dat de inspectie SZW in de praktijk tegenkomt. De compressorslag moet 3 meter zijn.

Deel dit artikel

Reacties

newholland6640
Wat is compressorslag?
fastrac3155
@newholland6640 dat is de slag die de zuiger vd compressor maakt, nou vindt ik 3m slag toch wel erg veel, krijg je ook zo'n lomp grote compressor van😂😉
newholland6640
@fastrac3155

Hahah ja, ik snapte daarom ook al niet wat het was.. 😃
echte844
@newholland6640 een omgebouwde lanz buldog is nog maar 1/10
Nick83
@newholland6640 😁

Maar ff zonder gekheid: de slang op bijgevoegd plaatje dient 3 m lang te zijn. Dat korte zwarte slangetje dus...

(klik om te vergroten)

+3
cjw73
Das voor de veiligheid heren.
Met een lange slang kun je achter de trekker staan tijdens het oppompen van de band. En niet naast de velg en de band voor je kop krijgen als deze uit de velg knapt.
GD tuning Garyp
Tis toch ook wel weer wat, moordenaars en verkrachters lopen vrij rond, maar we richten ons eerst op het kapje bij de kolomboor, en natuurlijk de lengte van de compressor slang. Man man man
van Ittersum
@GD tuning Garyp helemaal niet nodig toch....(lees de link)?
bnr.nl/nieuws/binnenland/…

Ga toch boeven vangen......
GD tuning Garyp
@van Ittersum Je zult mij niet horen zeggen dat het niet nodig is hoor, er zullen vast zat bedrijven zijn waar ruimte voor verbetering is. Maar draag tenminste een paar voorbeelden aan die er toe doen 😜
van Ittersum
@GD tuning Garyp wil je eerst wachten dat het kalf verdronken is of demp je vooraf de put? Kan het ook harder zeggen: eerst een naaste wegbrengen en dan pas realiseren dat het voorkomen had kunnen worden? Ruim geweten heb je dan bij die filosofie
GD tuning Garyp
@van Ittersum Ik zeg toch net dat er zat bedrijven zijn waar zaken verbeterd kunnen worden? Zie vaak genoeg materiaal rijden wat van ellende uit elkaar valt
+6
walker1
@GD tuning Garyp Dat de veiligheid bij de overheid goed op orde is hebben we van de week wel gezien en gehoord met het debat over de Mali missie en de daar ontplofte granaat.
Militairen krijgen nog niet eens fatsoenlijke kleding.
+2
Pluto
Kan me bij sommige dingen wel iets bij voorstellen maar de adapter die je op het ventiel moet klikken dient wel met de hand vast gehouden te worden anders knalt het ding voor je kop !!. Ik heb nog nooit meegemaakt dat die dingen blijven zitten , alhoewel ik ook liever de band oppomp als die aan de trekker zit . Door het afdwingen van ogenschijnlijke veiligheidsmaatregelen of eisen zijn er toch veel machines of situaties onveiliger geworden . Het begint meer op de gebruiksaanwijzing te lijken van een huishoudelijk apparaat waarbij je eerst tussen 32 verschillende talen het Nederlands er uit moet zoeken vervolgens zijn er 4 pagina's met uitvoerig uitgelegd dat de fabrikant nergens aansprakelijk voor is ,bijvoorbeeld doe de kat niet in de magnetron!! en aan het eind wordt de werking uitgelegd op een manier van zoek het zelf maar uit.
Nick83
Quote Reactie van @Pluto:
met de hand vast gehouden

Dan heb je een goedkoop ding van de Gamma ofzo zeker, als je een goede heb hoeft dat niet.
Pluto
@Nick83 Het is de zelfde als het mechanisatie bedrijf en de bandencentrale !!.Ik mag er toch vanuit gaan dat zij met goed spul werken ???. Voor 80 euro vindt ik dat hij goed moet zijn !!.
Nick83
@Pluto

Misschien schroefdraad van ventiel gesleten.
dorpsrandhoeve
Quote Reactie van @Pluto:
k heb nog nooit meegemaakt dat die dingen blijven zitten

Koop eens fatsoenlijke rommel!!
+2
JohnDeere6serie
@Pluto je moet die hebben met een rubber hendeltje erop, die staat omhoog, dan doe je hem op het ventiel en trek je met je duim dat hendeltje naar je toe. Niet zo'n huis tuin en keuken klemding.
mdi-online.nl/ventiel-verlengstuk-hulp-voor-het-op…
aad3040
Er kan altijd wat gebeuren maar bij de trollen en drollen het eerste ,bij velen zit het verstand in de telefoon zelf denken kunnen ze niet meer alles moet voorgekauwd worden en als het fout gaat krijgt de werkgever de schuld.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot advies , banden , grondverzet , loonwerk , veiligheid en opslag ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0