Energie uit een soep van mest en bietenpunten

Duurzame stroom van windmolens en zonnepanelen is er steeds meer. Maar groen gas, als alternatief voor gas uit Groningen? Dat is er nog nauwelijks in Nederland. Een nieuwe fabriek in Almere maakt het.

Hij is directeur van een technische fabriek. Maar ingenieur Frank de Bruijn (50) ziet zichzelf ook wel als een topkok. Want zijn bedrijf Groen Gas Almere (GGA), dat vorige week opende, is constant op jacht naar het ultieme recept om de installatie mee te voeden. Vooralsnog bestaat dat recept uit: 60 procent mest, een flink portie bietenpunten, aangelengd met maïsrestanten en natuurlijke olie. Die ingrediënten worden, als één dikke soep, in het hart van de fabriek opgewarmd. Daarbij ontstaat gas. Dat gas krijgt een reinigingsbeurt en -voilà- daar is dan het eindproduct dat De Bruijn verkoopt. Groen gas.

Meer: trouw.nl/groen/…

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot mest , olie , frank , stroom , energie , gas , groen , jacht , zonnepanelen , installatie , Fabriek , groen gas en windmolens ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0