Franse supermarkten halen Nederlandse wafels uit schappen om fipronil

Het Franse ministerie van Landbouw heeft een eerste lijst gepubliceerd met Nederlandse producten die uit de schappen van Franse supermarkten zijn gehaald omdat ze fipronil bevatten. Het gaat om 17 soorten wafels die worden verkocht door grote ketens als Carrefour, Casino en Leclerc.
Consumentenorganisaties vinden dat de Franse overheid veel eerder openheid van zaken had moeten geven, en vragen bovendien om het terugroepen van de producten die al zijn verkocht aan supermarktklanten.

Steekproeven
Het ministerie vindt dat laatste echter niet nodig. De hoeveelheid fipronil overschrijdt weliswaar de normen, maar het pesticidegehalte in de wafels zou geen bedreiging vormen voor de gezondheid.
De lijst met Nederlandse producten kan de komende dagen nog worden aangevuld, laat het ministerie weten. Franse inspectiediensten houden hiervoor eigen steekproeven.

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot landbouw , frankrijk , gezondheid , overheid , fipronil en wafels ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0