CPB verhoogt groeiramingen na sterk kwartaal

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse economie heeft zich in het tweede kwartaal onverwacht sterk ontwikkeld. Reden voor het Centraal Planbureau (CPB) om ook de groeiraming voor heel 2017 flink op te schroeven.
Het bericht CPB verhoogt groeiramingen na sterk kwartaal verscheen eerst op Nieuws.nl.

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse economie is het tweede kwartaal van het jaar met 1,5 procent gegroeid ten opzichte van de eerste drie maanden van dit jaar. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag publiceerde. Het bruto binnenlands product (bbp) neemt daardoor nu al dertien kwartalen op rij toe.Het CBS sprak van een...

De Nederlandse economie groeit nu dertien kwartalen achter elkaar. De economische groei, vooral gedreven door export en consumptie, leverde veel banen op.

DEN HAAG (ANP) - Het volume van de goederenexport was in juni 11 procent groter dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is de grootste stijging na december 2010.
Het bericht Grootste exportstijging in jaren verscheen eerst op Nieuws.nl.

Ook aantal vacatures blijft stijgen.
(ABM FN-Dow Jones) In het tweede kwartaal is het aantal banen in Nederland opnieuw toegenomen, waarbij de banengroei zelfs het sterkst was sinds 2008. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.
Het aantal banen groeit nu ruim drie jaar op rij. De laatste drie kwartalen kwamen er telkens meer dan 50.000 banen...

Het nieuwe kabinet kan meer geld uitgeven dan bij het begin van de formatie werd aangenomen. Een spectaculaire economische groei dit en volgend jaar maken dat mogelijk. Dat blijkt uit nieuwe voorspellingen van de rekenmeester van het kabinet, het Centraal Planbureau. Het CPB schat de economische groei dit jaar op 3,3 procent en volgend jaar op 2,5 procent. Dat is meer dan eerder gedacht omdat de e

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot export , cbs , 2008 , 2010 en formatie ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN