Op de combine bij Jan-Albert Hooiveld

De graanoogst kwam dit seizoen al vroeg op gang. Eind juni draaiden de eerste combines in percelen wintergerst, en inmiddels zijn op menig perceel dorsmachines aan het werk. Akkerwijzer brengt deze weken een aantal combines en hun chauffeurs in beeld. Vandaag: gerst dorsen met Jan-Albert Hooiveld in Odoornerveen. Zijn zoon Robert rijdt op de trekker.
De combine die Hooiveld bestuurt is een New Holland TX63 uit 1998. Al bijna twintig jaar oud, maar Hooiveld piekert niet over vervanging. „Destijds hebben we hem nieuw gekocht. Als je het onderhoud bijhoud, kan hij eindeloos mee”, zegt de Drentse akkerbouwer. „We zijn ook minder graan gaan doen. We maaien nu ongeveer 45 hectare. In de eerste vier jaar dat we hem hadden was dat wel 140 hectare.”
Lees verder onder de foto’s
Ook met je combine op Akkerwijzer? App 06-23174211 of mail akkerbouw@agrio.nl
Bekijk alle afleveringen in het Dossier op Akkerwijzer.

Bron

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot trekker , new holland , graan , onderhoud , Dorsen , maaien , gerst , combine , graanoogst , gerst dorsen , 1998 , app en akkerbouwer ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0