Rel in China om video van verzorgers die met panda's gooien

In China is er veel aandacht voor een filmpje waarin dierenverzorgers heel ruw met babypanda's omgaan. Ze gooien en slepen met de beesten en grijpen ze bij hun nekvel. De video van het park in Chengdu gaat viral. De mensen die reageren gaan met elkaar in discussie: de ene kant noemt de handelingen van de verzorgers dierenmishandeling, de andere kant neemt het voor de verzorgers op.
"Het zijn maar baby's", zegt iemand op het sociale medium Weibo. "Ik word er zo kwaad van dat een machteloos beestje wordt rond gegooid", zegt iemand anders. Maar er zijn dus ook mensen die achter de verzorgers staan. "Mensen krijgen altijd de schuld", schrijft een gebruiker van het sociale medium.
Een van de verzorgers heeft inmiddels op de ophef gereageerd. Guo Jingpeng zegt dat de video een verkeerd beeld schetst, omdat er niet te zien is dat een van de panda's hem beet tijdens het voeren. "Het beestje beet echt heel hard in mijn hand. Ik begon te bloeden", vertelt Jingpeng tegen persbureau Xinhua. "Toen hij me weer wilde bijten, duwde ik hem instinctief weg."
Het pandaverblijf is niet te spreken over de actie van Jingpeng, maar snapt zijn instinctieve reactie wel. "We vragen onze verzorgers om rustig te reageren, ook al bijten of krabben de panda's", zegt een woordvoerder van het park tegen Xinhua. "Maar we hopen dat mensen meer begrip krijgen voor de verzorgers. Want ook al lijken reuzenpanda's schattig, ze zijn best wel sterk en agressief."
Het Chengdu pandaverblijf richt zich op het behoud van de reuzenpanda.

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot voeren , slepen , china en dieren ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN