WUR start onderzoek naar duurmelken

Onderzoekers van Wageningen UR en de Universiteit Utrecht starten in samenwerking met Duurzame Zuivelketen een onderzoek naar duurmelken, oftewel het verlengen van de lactatielengte.Het afkalfproces en de start van een nieuwe lactatie vormen een risicovolle periode voor de koe. Door de lactatie te verlengen, verwachten de onderzoekers een persistentere melkgift en een positief effect op de diergezondheid.

Deel dit artikel

Reacties

weideboer
Als de hevigste stressperiode net na het kalven is en die stel je uit heeft een koe minder te "lijden". Lijkt me vrij logisch heb je geen onderzoek voor nodig op dairy campus @subsidievreters
JappieJo
Lekker lange lactatie maken. Blijken ze toch niet zo persistent. Dan ga je natuurlijk de problemen opzoeken, vervetting
+1
weideboer
@JappieJo dat ligt aan de type koe en de voeding, rond de kersttijd vervet ik ook altijd en produceer ik ook minder ( werk dus 😉), vrij logisch dus
JappieJo
@weideboer ik weet van te voren nooit welke koe lang doorgeeft.
weideboer
@JappieJo dik worden ze nooit in de eerste 200 dagen, altijd er na en als ze niet drachtig zijn
+2
brabo
@JappieJo
stel dat je ze normaal op dag 100 wil insemineren, maar ze geeft dan boven gemiddeld dan stel je het insemineren nog even uit. Ik doe hier niet anders
paul1
@brabo de eerste 100 dagen geven ze al gauw bovengemiddeld
weideboer
@paul1 oefff , deze opmerking ...🤔(Brabo bedoelde natuurlijk in verhouding tot zijn soortgenoten die in dezelfde stadia zitten)
Groen1
@brabo Wat is je TKT 😉.
achterhoeker2
Zo gauw mogelijk weer drachtig, elk jaar een kalf is nog altijd rendabeler.
Als dat niet lukt (hier ook niet) wil nog niet zeggen dat het dan onbelangrijk is.
pieta
@achterhoeker2 Wij insemineren bewust later. Gemiddeld beginnen we denk ik rond de 90 dagen na afkalven. Als ze dan meteen oppakken kalven ze nog met een tkt van één jaar.
Wilbert
@achterhoeker2 ligt helemaal aan je productieniveau en levensduur.
Als je regelmatig problemen hebt in de transitie, de meest risicovolle periode, kan het snel uit om langer door te melken.
In economische berekeningen worden de kosten van mogelijke dierenarts, medicijnen en afvoer eigenlijk nooit meegenomen. Als je dat wel doet, is ieder jaar een kalf niet altijd het meest rendabele.
m uut m
Laten ze John de Vries uit Boijl maar bellen die kan ze dat prima uitleggen dan kunnen ze heel wat geld besparen.
+3
George
Duurmelken? Dat doen de meesten toch al , wordt nog duurder om te melken met fosfaatrechten.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot starten , wur , diergezondheid , zuivelketen en duurmelken ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0