CDA over veehouderijdebat: 'Provincie maak historische fout'

DEN BOSCH - Het besluit om de veehouderij in Brabant versneld duurzamer te maken, levert veel reacties op. Zo ook van de statenfractie van het CDA. Volgens die partij is de beslissing om in 2022 boeren al duurzamer te laten werken een 'historische fout'.

Bron

Deel dit artikel

Reacties

+1
jg
Misschien zal het huidige provinciebestuur zeggen: we herstellen historische fouten van anderen.
+1
brabo
Ik kan me ook niet voorstellen dat deze plannen door gaan.
Er zullen vast veel rechtszaken komen en dan zal dit beleid wel afgeschoten worden.
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @brabo:
Er zullen vast veel rechtszaken komen en dan zal dit beleid wel afgeschoten worden

De toon is gezet, of dit beleid nu doorgaat of niet.
Coen
@brabo , blijf toch aub niet hangen in onzekerheid 😞

ga nu direct pro-actief aan de slag, maak met de huidige wetenschap voor de toekomst een realistisch bedrijfsplan 😄
+2
janv
Quote Reactie van @Coen:
ga nu direct pro-actief aan de slag, maak met de huidige wetenschap voor de toekomst een realistisch bedrijfsplan

Hoe kan iemand tegenwoordig nog een plan maken,als de huidige politiek in je provincie alles bij elkaar liegt en afspraken niet nakomt om haar zin te krijgen.
Daar zal het laatste woord nog niet over gezegd zijn.
Rdkl
@Coen iedereen hadden zijn plannen gemaakt voor 2028 maar als die lamstralen dan ineens gaan verzinnen we doen het 6 jaar eerder. Hoe valt daar nog op aan te werken? ?? Wat is het volgende?
pietjepuk
Quote Reactie van @Coen:
maak met de huidige wetenschap voor de toekomst een realistisch bedrijfsplan

Ben blij dat het asbest er nog oplicht. Als er dan een luchtwasser op moet kan er gelijk de juiste nok op.
brabo
Quote Reactie van @Coen:
voor de toekomst een realistisch bedrijfsplan

volgens mij voldoe ik daar al aan en zal de dans wel ontspringen. Ik vermoed dat ik met mijn veebezetting niets hoef te doen, en anders vallen we wel onder de categorie oudere veehouders die niks hoeven te doen.
robbies
@brabo waarom denk je dat je met je veebezetting niets hoef te doen? Het is geen kwestie van salderen; elk veeverblijf moet voldoen, of er nu 1 of 80 koeien inlopen
brabo
Quote Reactie van @robbies:
waarom denk je dat je met je veebezetting niets hoef te doen

omdat ik vermoed dat de echte intensieve eerder hun stalletjes aan mogen gaan pakken dan diegene die het wat rustiger aan doen
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @brabo:
de echte intensieve

Die zijn er toch niet in Brabant? Het motto is daar toch: iedere veehouder is grondgebonden, want voor alle mest is plaatsingsruimte. De vorm maakt dan niet uit: verwerken + export, voer-mest, huurland in Groningen. Alles kan.
pieta
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
huurland in Groningen

Dat is een Limburger. Die moet je niet verwarren met een Brabo. 😁
robbies
@brabo ik geloof niet dat intensiteit een graadmeter is. Iedereen moet zijn stal aanpassen
matt
@robbies ik denk brabo niet zoals de voorstellen nu zijn kan die op zijn 58 een staatboerderij beginnen met geld van Johan.
Maar dit zal mijn inziens wel aangepast worden met een paar jaar uitstel voor de oudere generatie
Porky
@Coen hoe kan je een plan maken als de politiek de spelregels TIJDENS de wedstrijd elke keer veranderd?
Porky
@Coen hoe kan je een plan maken als de politiek de spelregels TIJDENS de wedstrijd elke keer veranderd?
+1
brabantboer
De plannen zijn niet te geloven. Alles uitrusten met een luchtwasser?? is dat de oplossing. andere stalsystemen behalve de groene kap/vlag zijn er niet. zij geven niet de gewenste daling in stikstofuitstoot zoals deze vanaf 2028 gaat gelden en dan enkel en alleen nog met beweiding. Geen enkele vloer voldoet meer aan de eisen. Hoe kun je regelgeving versneld invoeren terwijl de systemen niet beschikbaar zijn? Om nog even terug te komen op de luchtwassers. Een boer die nog een aantal stallen voor jongvee heeft, bijvoorbeeld een oudere boerderij waar de kalfjes nog in de stal aan huis staan die moeten even 3 of 4 stallen met een luchtwasser uit gaan rusten. Want een andere oplossing voor strostallen is er niet. Regeling hapert technisch aan alle kanten en is niet uitvoerbaar. Ik ben benieuwd.
robbies
@brabantboer het maakt niet uit of het uitvoerbaar is. De toon is gezet. Verzwakking van dit beleid zal niet gebeuren, enkel en alleen omdat landbouw wisselgeld is en het electoraat gevoelig is voor de argumenten tegen ontwikkeling van de landbouw. De bevolking wil minder vee en de landbouw is niet belangrijk genoeg om die wens niet in te willigen. Ze zijn zelfs bereid om af te wijken van de RAV-lijst voor nieuwe stalsystemen om de regelgeving maar erdoor te drukken.
Porky
Het is toch te bezopen voor woorden, alles versneld aan de luchtwassers, onder het mom van het milieu, maar dat Schiphol 60% gaat groeien daar hoor je niemand over,geen groen links geen milieu defensie, helemaal niemand, kerosine word voor de landing geloost, (waar geen belasting op zit) komt in de bodem terecht, we ademen het in. Wat een hypocriet zooitje is de politiek zeg
oubi
@Porky schiphol was begin jaren '90 hot met al dat gedoe over geluid. 25 jaar later hoor je er niks meer over. Maar wel fors gegroeid.
diezel
Quote Reactie van @oubi:
25 jaar later hoor je er niks meer over.

Je moet goed beseffen welke zgn. "milieu-organisaties" momenteel tegen de Nederlandse landbouw aan het strijden zijn.
Zo'n organisatie als Milieudefensie ( Netwerk Grondig 😞 ) komt geheel voort uit het extreem linkse dieren-activistenkamp. Er zijn gewoon directe verbanden met Postcodeloterij, GroenLinks (o.a. Wijnand Duyvendak==>Rara)) , MilieuOffensief van Folkert, etc. etc.
Die hebben niks met Schiphol van doen. Die hebben niks met milieu van doen.
En steeds maar weer dat geleuter over "de maatschappij/ de burger".
Mag toch hopen dat de gemiddelde burger in Nederlander andere opvattingen heeft dan dat linkse gewelddadige klote-tuig. 😞
Porky
@diezel Ook daar heb je gelijk in, denk ook wel dat de gemiddelde burger het ook wel beetje gehad heeft met dat gezeur, het komt er alleen niet uit, maar al dat linkse tuig gaat maar door, krijgen ook een podium bij NPO, Op alle netten, word erger nu v Dam daar baas word. Had eerst nog hoop dat Jinek tegengas gaf, maar ook die blijkt links, nee het gaat niet goed zo, kijk naar die terrorristen in Hamburg. Hadden ze mitrailleur op moeten zetten, dat vieze linkse werkschuw tuig, maar wel hun klauwen ophouden.
cornelissen
@Porky en @ Diesel
Wil je met deze opmerkingen de leugenachtige K. Romijn en LTO uit de wind houden?
Want je moet natuurlijk wel objectief blijven en zelfs ik heb sympathie voor de occupy beweging , alleen wordt het gekaapt door links gewelddadige radicalen.
Vergelijk de voetbal gewelddadigheden, heeft toch niets met voetbal te maken
Porky
Ja CDA, Kijk dan ook ff gelijk in de spiegel, want ook jullie hebben een historische fout gemaakt , heeel veel boeren zijn zwaar teleurgesteld in jullie, Jort kelder bij Jinek gezien? VVD & CDA worden helemaal "leeg gevreten" door FvD . Hij kon wel eens gelijk krijgen

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot platteland en brabant ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
24
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN