Verbod op slachten koeien na meer dan zes maanden dracht

Staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken wil een einde aan het slachten van hoogdrachtige dieren. De komende tijd wordt een wettelijk verbod uitgewerkt voor runderen, varkens, schapen, geiten en paarden. Met de veehouderij worden daarnaast afspraken gemaakt om te voorkomen dat hoogdrachtige dieren naar het slachthuis worden vervoerd.

Deel dit artikel

Reacties

+11
fokker
Als ze dan maar een uitzondering maken voor dieren die om medische redenen weg moeten .
+5
storm
Vind het niets meer als billijk dit verbod!
+2
Metal ap
Goeie zaak
+1
JohnDeere6serie
Wat een mafkees die v Dam. De reden van het slachten van drachtige koeien dit jaar is 100% de reductieregeling, voorzien van zijn eigen ondertekening. Daarnaast de stoppersregeling, als overheid 1200 euro slachtpremie betalen voor drachtige koeien. O nee wacht dat was maar tot 5 maanden dracht. Dit verbod is vanaf 6 maanden. Totaal anders opeens. Wat een schijnheilig gedoe.
Nick83
Iemand enig idee hoe het nu is? Is deze regelgeving van van Dam toen nog door gegaan?
+1
Jaap40
@Nick83 hoorde pas iemand zeggen, na navraag gedaan te hebben bij Gezondheidsdienst, dat koe tot 90% van dracht alsnog geslacht mag worden......
Nick83
@Jaap40 Veehandelaar had het over 8 maanden. Dat komt dan aardig overeen.
+1
josl
Het ligt momenteel stil, van dam heeft het doorgeschoven naar zijn opvolger. Er is nog geen termijn van max drachtlengte in werking dus geld de Eu transportwetgeving mbt dieren die bepaald dat een dier tot laatste 90% van drachtlengte vervoert mag worden.
De verwachting is dat de termijn naar max 2/3 van de drachtlengte toe zal gaan(met inachtneming 'nood' slachting ivm dierenwelzijn drachtige dier).

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot varkens , koeien , geiten , schapen , paarden , veehouderij , slachten , dieren en dam ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0