Liever droogte dan nattigheid

Tuinsproeiers draaien volop, Vitens roept op tot een milde waterbesparing en de hitte houdt nog even aan. Toch is droogte populairder dan nattigheid.

Waterschappen in heel Nederland treffen voorbereidingen om snel in te kunnen grijpen als de droogte aanhoudt. Het gaat om het aanvoeren van zoetwater en het op niveau houden van het waterpeil.

REGIO - Waterschappen in heel Nederland treffen voorbereidingen om snel in te kunnen grijpen als de droogte aanhoudt. Het gaat om het aanvoeren van zoetwater en het op niveau houden van het waterpeil. Maar ook het tegengaan van verzilting en extra controles van veendijken en kades. Onder meer in Brabant mogen boeren slechts beperkt water gebruiken uit sloten om het land te besproeien.

EINDHOVEN - Het is tropisch warm in Brabant en niet alleen wij zweten, puffen en hijgen wat af. Veel huisdieren kunnen namelijk niet goed tegen de hitte. Om het voor je huisdier wat dragelijker te maken, zetten wij per dier een aantal tips op een rij.

VLISSINGEN - Nu Code rood is afgegeven in Zeeland, zijn de Zeeuwse bossen, heides en graslanden extreem droog. Dat betekent dat er niet veel meer voor nodig is om een natuurbrand te veroorzaken. Dergelijke branden ontstaan vaak door menselijk handelen. Hoe voorkomen we dat het misgaat?

Deel dit artikel

Reacties

jan is hobbyboer
>>Liever droogte dan nattigheid

Rare titel als je nog niet weet wat het onderwerp is 😄
Groen1
@jan is hobbyboer Misschien moet de kop zijn, "Droog droog en nog eens droog" of "Tips voor en tijdens deze droge en warme periode" 😉
de hoef
@jan is hobbyboer schoot mij ook gelijk al iets te binnen
+4
pieta
@de hoef Ik dacht eerder dat het niet te binnen schoot. 😁
+1
weurding
@pieta bij hoef kwam het water uit de dakgoot gister, treft het ook altijd war 😉
+2
pieta
@weurding Ja, dan is het slechts een kwestie van de vrouw op de goede plek zetten. 😁
weurding
@pieta klinkt zo raar, vrouw in de goot 😂
cs-agrar
@weurding draai je het toch om

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot water , zomer , de nood , droogte , warm , brabant , waterschappen , brandweer , oranje , grondwater , drenthe , 1976 en eindhoven ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0