Dit is de duurste hamburger en hij komt uit Zaandam

ZAANDAM Kaviaar, Oosterschelde kreeft, Japans Dry Aged Wagyu en bladgoud op de top. Het is maar een greep uit de ingrediënten die zijn gebruikt voor de allerduurste hamburger van Nederland. Kosten? Een slordige 2.050 euro. Gisteren werd hij door chefkok Diego Buik gemaakt en gepresenteerd op het Hembrugterrein in Zaandam. Niet geheel toevallig op International Hamburger Day.Diego staat bekend als de Hamburgerkoning van Nederland. Hoewel hij zelf uit Rotterdam komt, koos hij voor Zaandam om zijn meesterwerk te creëren. "De omgeving is prachtig, het is een voormalig militair pand en het inspireert me om mooie dingen te maken", verklaart Diego zijn keuze. De hamburger is zorgvuldig opgebouwd en bestaat verder nog uit foie gras, witte truffel, Remeker kaas en Japanse fruit tomaat.
Duurste ter wereldMet de hulp van een aantal sponsoren kon Diego de peperdure ingrediënten bij elkaar krijgen. "Uiteindelijk heb ik de duurste gepresenteerd, maar ik had voor de bezoekers nog allemaal kleine burgertjes en ook nog wat back-up versies van de 'duurste' gemaakt, dus dat is een behoorlijk kapitaal aan hamburgers." De verkoopprijs van de burger is 2.050 euro, terwijl alle ingrediënten bij elkaar opgeteld een kleine 800 euro per burger bedragen.
Diego hoopt over vier weken ook een bevestiging te krijgen van het Guinness Book of World Records, dat zijn hamburger ook echt de duurste hamburger ter wereld is.
Lees ook: Burgemeesters kopen burgers om met hamburgers
Nu de Hamburgerkoning de smaak te pakken heeft denkt hij al na over een volgend project. Hij wil zich gaan toeleggen op het maken van een heuse Hamburgerbijbel. "Maar eerst even een paar weken nagenieten van de duurste hamburger", besluit Diego lachend.

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot prachtig , gras , fruit , kopen , vlees , kaas , burgers , rotterdam en regiovlees ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0