Kampioenspaard van Amsterdamse politie met pensioen

AMSTERDAM Een welverdiend pensioen voor politiepaard Oscar. Na twaalf jaar trouwe dienst mag het kampioenspaard van de politie Amsterdam gaan genieten van zijn oude dag. En na ontelbaar veel nachtdiensten, voetbalrellen, demonstraties en politiewedstrijden is het 21-jarige paard daar ook best aan toe. Morgen wordt Oscar op een speciale manier verwelkomd tijdens de open dag van Stichting De Paardenkamp in Soest.In 2004 begon Oscar als dienstpaard bij de politie in Amsterdam. Daarbij groeide hij uit tot het vaste paard van agente Karin. Ruim elf jaar lang vormden ze een vast duo. Dat paard en ruiter bij de politie zo lang bij elkaar blijven, komt heel weinig voor. Oscar werd in al die jaren ingezet tijdens nachtdiensten, rondjes surveilleren, ter ondersteuning van de ME bij voetbalrellen of demonstraties en ga zo maar door.
Zijn vaste ruiter Karin is morgen bij de open dag aanwezig om het publiek te vertellen wat ze met Oscar heeft beleefd. "We hebben veel meegemaakt samen. Heel zware ME-diensten van soms wel vijftien uur in weer en wind. Voetbalrellen bij stadions en in de binnenstad. Leuke begeleidingen, zoals de Sinterklaasintocht in Amsterdam. Op de foto met mensen uit alle werelddelen. Collega’s afschermen voor gevaar. Vol vertrouwen ging hij dan voorop."
KampioenKarin deed met Oscar ieder jaar mee aan een wedstrijd tussen de paarden van alle stallen van de bereden politie. Daarbij werd de combinatie meerdere keren tot politiekampioen gekroond.
Lees ook: Vrouw rijdt politiepaard aan en rijdt door
Na 12 jaar trouwe dienst is de conditie en fysieke toestand van Oscar niet meer voldoende om goed te kunnen functioneren als politiepaard. De laatste jaren werd hij al voornamelijk ingezet om jonge paarden dienstpaarden bij te staan op straat, maar het naderende pensioen was onvermijdelijk. Karin hoopt dat Oscar nog een lang gelukkig leven heeft bij zijn nieuwe thuis en ze heeft nog wel een tip voor de stichting die hem opvangt: "Zorg goed voor hem: aandacht en anderen paarden doen hem goed!"

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot open dag , paarden , pensioen , dieren , stallen , paard , politie , conditie , amsterdam en 2004 ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0