'Boerendrones’ gevraagd voor hennepjacht

De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) opent de jacht op hennep. De organisatie schaft hiervoor zelf een drone faan met ultra HD-camera’s, maar gezien het grote areaal van 500 percelen maïs in de provincie Limburg, doet de boerenbond ook een oproep aan leden die zelf een drone hebben deze ook beschikbaar te stellen voor het opsporen van hennepplanten in de maïs.

Deel dit artikel

Reacties

Nick83
Dr zijn misschien ook wel hobbyisten van buiten de landbouw die zich tegen een kleine vergoeding willen laten lenen.
500 percelen?? 10 percelen per dag en je ben Met 2 maand rond toch? Ding vliegt wel
Nick83
Als het wat harder waait, kun je met zo'n ding niet vliegen denk ik. Zoieso: hoe lang kan zo'n ding in de lucht blijven? Je zal dr best niet de hele dag mee kunnen vliegen. Of hebben ze verwisselbare accu's?
jd4050
@Nick83

ja beetje (bijv: DJI phantom) drone heeft verwisselbare accu's met een vliegtijd van ong 20-25 minuten. ook kun je nog wel vliegen bij een redelijke windkracht(ik dacht 4?), ze blijven zichzelf corrigeren waardoor ze toch stil kunnen blijven hangen.
Nick83
Quote Reactie van @jd4050:
vliegtijd van ong 20-25 minuten

Zo... dan mag je wel een kruiwagen met accu's bij je hebben wil je daar de hele dag mee aant werk.
+1
jan is hobbyboer
Wat is eigenlijk tegen wiet in de mais, blije koeien en d'r zit ook nog wat structuur in dat spul, ideaal bij de april kuil van dit jaar.
Martijn S
@jan is hobbyboer
Melk verslaving 😁.... Goed voor de omzet...
Bert353
Jaagt de melkprijs iig de lucht in...

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot jacht , lltb , hennep , drone en limburg ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN