Tropische spin gevonden tussen bananen in supermarkt:

HOORN De politie heeft woensdagavond een Tropische spin tussen de bananen van een supermarkt in Hoorn vandaan geplukt. "Collega's kregen de melding van een gevaarlijk object dat vanuit Colombia ongevraagd was meegereisd naar Nederland", schrijft de politie op Facebook.
Het dier zat verschanst tussen de bananen die in dozen in de supermarkt lagen opgesteld. Gewapend met een lege augurkenpot durfde een van de agenten het aan om de spin te vangen.
De spin is overgedragen aan de Dierenambulance Hoorn. Die heeft het beestje naar Wim Kuitems in Opperdoes gebracht. Hij hield in het verleden vogelspinnen. "Ik heb nu geen spinnen meer, totdat ik gisteravond werd gebeld met de vraag of ik de spin kon opvangen."
Kuitems heeft besloten de spin te houden. "Ik heb gisteravond gelijk wat vliegen gevangen en die heeft hij vannacht lekker opgegeten. Hij amuseert zich kostelijk hier."
Hij heeft gelijk even opgezocht om wat voor spin het gaat. "Het is een bananenspin, licht giftig. Maar we hebben wel meer spinnen in Nederland die licht giftig zijn, dus je hoeft echt niet bang voor 'm te zijn."
Op z'n hand nemen, dat is dan weer niet zo'n goed idee. "Nee dan vlucht hij gelijk weg, hij is niet zo groot."

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot supermarkt , dieren , vliegen , gevaarlijk , politie en dierenambulance ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0