PBL-rapport over mestfraude discutabel - Onderbouwing lijkt matig

Gaat nu de deksel van de doofpot open?



Door Sjoerd Hofstee,

Fraude met mest komt zondermeer voor. Maar de inschatting over de omvang daarvan, eind maart geuit in een omvangrijk rapport van het Planbureau voor de Leefomgeving PBL, is discutabel en lijkt niet wetenschappelijk onderbouwd.

Enkele dagen na publicatie van het PBL-rapport werden er in de Tweede Kamer al vragen gesteld: Hoe is het mogelijk dat er 30 tot 40 procent mest in het zwarte circuit rondgaat?

Ook de (agrarische) pers pikte dit onderdeel massaal uit het omvangrijke PBL-rapport. Niet zo vreemd ook. Het hoofdstuk over mestfraude wordt ook vetgedrukt geopend door de auteurs met deze aantijging. Waarbij vermeld wordt dat het ‘mogelijk’ zo is én dat RVO.nl en NVWA deze conclusie trekken op ‘aangeven van cijfers door de sector zelf genoemd’.

Meer: boerenbusiness.nl/artikel/10874465/…

wanttoknow.nl/wp-content/uploads/…

Deel dit artikel

Reacties

dorpsrandhoeve
Verkerk zit te piepen dat zijn uitspraken uit 2014 werden (mis)bruikt om het pbl rapport te maken. Maar Verkerk had toen moeten bedenken dat zijn uitspraken serieus zouden kunnen worden genomen. Verkerk had toen zijn stoere grote Cumela bek moeten houden.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot mest , mestfraude , pbl-rapport , zwarte circuit en doofpot ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0