Organisatie luidt noodklok over kippendump:

BOVENKARSPEL Het moet eens afgelopen zijn met het dumpen van kippen in het Streekbos in Bovenkarspel, vindt Sandra van de Werd van Comité Dierennoodhulp. Afgelopen week werden daar voor de zoveelste keer 20 kippen aan hun lot overgelaten in een kooitje."De kippen zijn op drie verschillende plekken gedumpt. We weten niet of ze van één iemand afkomstig zijn, of dat er meerdere mensen schuldig zijn", vertelt Van de Werd aan NH Nieuws.
Lees ook: Twintig kippen gedumpt in het Streekbos
Volgens haar zijn deze kippen er door het snelle handelen van de dierenambulance nog goed vanaf gekomen. "Een paar maanden eerder werd ook een groep in het bos losgelaten, maar voor het grootste deel kwam de hulp helaas te laat. De helft was al gedood door honden en roofvogels."
ProoiHet grootste probleem is volgens Van de Werd dat het hier gaat om legkippen die niet gewend zijn om in het wild te overleven. De beestjes zijn van nature boskippen, maar deze dieren vermoeden heen gevaar en zijn niet waakzaam. "Ze zijn gewoon meteen een prooi, dat is heel naar."
Het is nog onbekend wie verantwoordelijk is voor de kippendump, maar Van de Werd vermoedt dat het gaat om mensen die de kippen puur aanschaffen voor de eieren. "Na een jaartje willen ze dan weer nieuwe, want die leggen weer meer. Maar als je zo met dieren omgaat, dan moet je gewoon geen dieren nemen."
Gouden tipDe twintig gevonden kippen maken het nu gelukkig goed. Het comité zoekt nu naar een nieuwe thuis voor de dieren. Ook loven zij een beloning van 250 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de dader(s). "Dit probleem moet aangepakt worden, anders blijft het maar doorgaan. Mensen moeten beseffen dat de dieren gedood worden als zij op deze manier van hun dieren af willen. Dit is bovendien gewoon strafbaar en valt onder dierenmishandeling."

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot nh , wild , dumpen , bos , kippen , honden , eieren , dieren , legkippen , loven en dierenambulance ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0