Mest schadelijker voor mens dan xtc-afval

No Farmers, No Food. Zonder mest, geen voedsel. Voor de rest laat ik het hier maar bij:

Bij een dumping van drugsafval is een relatief klein stuk grond vervuild. Dat is een kwestie van afgraven en reinigen, waarna het effect teniet gedaan is. De ammoniakdampen gaan als kleine aerosole deeltjes de lucht in die boven de hele provincie hangt.

Hans van Grinsven, programmaleider Landbouw bij het PlanBureau voor de Leefomgeving, kan geen vergelijking maken tussen de effecten van drugsdumpingen en veehouderij. Maar hij wijst er wel op, dat de maatschappelijke schade van het houden van vee groot is.

Meer: omroepbrabant.nl/…

Deel dit artikel

Reacties

+2
klant
Wat een koekebakker was ik allang dood geweest
+4
dwers
Als die ammoniakdeeltjes zo schadelijk zijn hoe kan het dan dat de sector vergrijst.
pa
Heb je niks te zeggen: verzin je toch wat
+1
MARTIJN G
Zonder veehouderij geen tuinbouw. Zonder voedingsstoffen groeit er niks.
+1
Porky
Mn opa zegt, jochie, de mensen weten niet meer wat honger is, ik bid dat er nooit geen oorlog meer komt, maar een beetje meer waardering voor de boer zou gn kwaad kunnen.
janv
Denk dat Hans ook een waas voor zijn ogen heeft,alleen ziet en ruikt hij het nog niet.
sorry
Nou...pas dan maar op als die met de tractor naar 's Hertogenbosch gaat...
j h p
Zo langzamerhand blijken de 5 zetels van de PvdD peanuts vergeleken bij de hogere posten die door de anti's zijn ingenomen. 😞
brabantboer1
De vijf zetels van pvd zijn nog maar amper actief, afwachten dus.

Brabantbeleid. pffft, dat worden nog 2 heftige jaren.

van den hout dendert gewoon door.
j h p
@brabantboer1 De invloed van de aanhang op hogere posten is minder zichtbaar maar heel groot geweest en wordt naar het lijkt steeds groter.
oldhuus
Och weer zo'n Wageningen-product.
j h p
@oldhuus Met 'och' kunnen we ons wel eens in de vingers snijden, onderschatting is de meest gemaakte fout.
oldhuus
@j h p
Ik kom gelukkig niet zo vaak in het zuiden, maar in de Peel e.o., ik zou er ook absoluut niet willen wonen, als je bij jullie de grens overgaat zijn er ook wel gebieden waar het overal naar varkens/pluimvee stinkt. En ammoniak is trouwens eenvoudig wat tegen te doen, en daar ben ik al jaren mee bezig, niet vanwege het milieu ofzoiets maar het is ook verspilling van kostbare stikstof.
+3
jorisdriepinter
De anti veehouderij lobby heeft echt wortel geschoten in de matschappij. Dat realiseren we ons nog niet maar is niet meer te keren vrees ik.
De PvdD heeft een lange horizon en slaagt daar gewoon in.
Dat gaan we met PR echt niet meer terug draaien.
Wie zijn bedrijf niet gaat ontwikkelen in de maatschappelijk gewenste richting gaat het moeilijk krijgen.
achterhoeker2
@jorisdriepinter goeie analyse, zeker nu groenlinks bij de coalitiepartijen aan tafel zit.
Met de energietransitie voor de boeg komen er nog kansen voor de melkveehouderij
+1
komelker 2
@achterhoeker2 Meer kansen, ik denk eerder meer stoppers regelingen.
Todi
@achterhoeker2 Ik heb nog 5 schuren voor zonnepanelen te huur.
kuilhapper
Quote Reactie van @jorisdriepinter:
Wie zijn bedrijf niet gaat ontwikkelen in de maatschappelijk gewenste richting gaat het moeilijk krijgen.

Waarmee?
Groen1
De pluimveehouderij staat buitenspel bij het voorbereiden van maatregelen voor vermindering van de fijnstofemissie van de pluimveehouderij. De overheid gaat er de komende tijd zelf mee aan de slag. Martijn van Dam heeft dat laten weten aan de Tweede Kamer. Tijdens het debat over de intensieve veehouderij zei hij dat hij samen met Sharon Dijksma de maatregelen uitwerkt. Eerder was met de sectororganisaties uit de pluimveehouderij overeenstemming bereikt over een aanpak om de komende tien jaar de emissie van fijnstof fors te reduceren. Een kabinetsbesluit over de POR-regeling (extra toegekende dierrechten) gooide echter roet in het eten.

LTO Pluimveehouderij en de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders trokken zich uit protest terug uit het fijnstofakkoord. Van Dam betreurt dat, maar hij is niet van plan om toe te geven op het gebied van de dierrechten. 'Door het verschil van mening daarover dient het kabinet nu eigenstandig maatregelen te nemen voor de reductie van fijnstofuitstoot. Daarbij zullen we natuurlijk uitgaan van de gesprekken die we al hebben gevoerd', aldus Van Dam.

Hij voegde er aan toe dat 'op korte termijn' de maatregelen gepresenteerd zullen worden. De Partij voor de Dieren wil dat een verkleining van de veestapel daar deel van uitmaakt, maar dat wijst de staatssecretaris af. Over een mogelijke reductie van de veestapel in Nederland lopen de politieke opvattingen behoorlijk uiteen, aldus Van Dam. 'Het is aan een nieuw kabinet om knopen door te hakken over de richting die het uit wil.' 'Maar welke politieke keuzes op dat punt ook gemaakt worden, fijnstof reducerende maatregelen zullen hoe dan ook nodig zijn', meent de bewindsman.
cms-nieuweoogst.ltoapps.nl/nieuws/2017/…
+1
Porky
Wat een gelul, ook weer zo één die ff wat zeggen moet, opdat ze op zn werk weten dat ie er nog is.
+1
Pluto
Doen we dus maar geen aangifte meer als we van die kliko zakken en jerrycans vinden!!,,gewoon onder ploegen die rotzooi .

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot mest , landbouw , lucht , veehouderij , grond , schade , vee en voedsel ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0