In memoriam oud NRS inspekteur DIRK TERLOUW Velp op 87 jarige leeftijd

Ja plotseling bereikt je het bericht dat oud kollega Dirk Terlouw is gestorven
een zeer aktieve baas, die destijds, naast zijn werk uiteraard ook het gezin en de kerk;
erg aktief was voor de veeverbetering aanvankelijk was hij een echte frieslandfan Adema 729 en wellicht 770 waren toen zn stokpaardjes hij was kind aan huis oa in Hartwerd bij de Knollen toen kwam de holsteinisering en o.a.voor ki gelderland de later befaamde Skalsumer Sunnyboy en F16 in zn eentje aankocht in Schalsum;daarna kwam de samenwerking met Gebr. Van Willigen en werden er samen veel reizen gemaakt naar o.a. Sleeswijk Holstein en de rest van duitsland, meestal Marius van Willigen, Kars Fielmich en de overledene, waar veel fokmateriaal gekocht werd toen door Van Willigen Vuren Im en export" fokbedrijf Nieuw Vredebest" en handel in fokvee, embryo's en sperma in Vuren, boegbeeld van de suksessen toen was o.a. NRM Kampioene, Astro Jet dochter Lady Mary EX 93 en voor klanten uiteraard ; Dirk deed naast zijn inspekteurswerk veel advieswerk; richtte destijds oa de Holland Holstein Herds op, die nog steeds bestaat en had nauwe banden met zn geliefde Gelderse veehouders; oa de familie Bertha en Henk Blikman uit Ruurlo met oa de suksesvolle Sonnies.................KARS FIELMICH

Deel dit artikel

Reacties

brabantboer
Dirk Terlouw en Nijs de Vos, Een duo die zeker in de veeverbetering hun sporen hebben nagelaten. Met name ook Dirk, die na zijn pensioen het niet na kon laten toch de boer op de gaan en vooral kijken naar koeien. Geen genomics, geen papieren. Gewoon in de stal. En dan opeens. Wat staat daar in de tweede box achteraan. Wat is dat? Wat een beste koe.

Dirk, we zullen nog vaak aan je denken als we een beste koe zien.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot duitsland , lady , familie , banden , Gebr , 87 , export , sperma , fokvee , holstein , nrm , veehouders , gelderland en overleden ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0