Geen boete met terugwerkende kracht bij intrekken derogatie

Individuele boeren krijgen geen boete als de Europese Commissie vindt dat de fosfaatreductie in de melkveehouderij onvoldoende is en daarmee een ingebrekestelling start tegen de huidige derogatie.

Dat zegt Wiebren van Stalen van LTO Nederland. “Een individuele boer die gebruik maakt van derogatie, maakt hierover afspraken met RVO.nl en het ministerie van Economische Zaken. Hij kan alleen beboet worden als hij de voorwaarden van derogatie, zoals de eis van 80% grasland, de verplichte grondbemonstering of het verbod op fosfaatkunstmest of de bemestingsnormen niet nakomt. Een individuele boer kan niet worden beboet als de collectieve Nederlandse afspraak met Brussel niet wordt nagekomen”, aldus Van Stralen.

Meer: boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…

Deel dit artikel

Reacties

dwers
Dacht juist dat we dit voorjaar rustig aan moesten doen met bemesten, om een eventuele boete te voorkomen maar het is anders om, alle mest in maart over het land (zomers dag en nacht weiden dus dan komt er niet zo veel mest meer achter de stal)

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot mest , melkveehouderij , duitsland , lto , frankrijk , grasland , derogatie , boete , stikstof , mestbeleid , boerderij , boer , mestafzet , fosfaatkunstmest , lei , europese commissie , brussel , rvo , fosfaatplafond , dam en fosfaatreductieplan ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!