Smale haalt ook vrijwel al het krachtvoer van eigen land

Melkveehouder Erik Smale streeft er naar om zoveel mogelijk voer van eigen land te halen. Het rantsoen bestaat uit graskuil, snijmaïs, hooi, grasbrok, eigen geteelde voederbieten en het enige wat hij nog aankoopt is een beetje soja en mineralen. De voederbieten worden droog gereinigd en versnippert middels een eigen ontworpen systeem. De najaarskuil liet hij bewust natregenen om op die manier meer voor de pens beschikbaar eiwit in het rantsoen te krijgen.

Deel dit artikel

Reacties

+3
meelezer10
Aha vandaar dat in een ander filmpje te zien is dat hij krachtvoerboxen met drie voersoorten en een extra toevoeging heeft. 😀
IJsseldelta
Heb met al m'n boerenverstand zitten kijken hoe uitgerekend bij Smale de kuilen losgeropt worden. Roppe in Joppe.
+2
jorisdriepinter
@IJsseldelta klopt, de minste manier van uithalen is met zo'n krokodillen bak. Gemaakt voor luie boeren, die met 1 apparaat alles willen doen.
Ben ik wel even kort door de bocht, maar dat moet Smale als adviseur wel kunnen hebben😀
+1
Piet1960
Had nog wel even wat saldocijfers willen horen, extra werk moet ook wel wat opbrengen lijkt me.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot hooi , melkvee , mineralen , krachtvoer , voer , soja , eiwit , melkveehouder , rantsoen , pens , graskuil , grasbrok en voederbieten ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0