Foto van een Massey Ferguson Meerdere. Afgelopen week veel mooi hooi kunnen maken.. Foto is geplaatst door Wilco vd Kuilen op 25-07-2021 om 22:03:24, met 10 reacties.

Massey Ferguson Meerdere

Wilco vd Kuilen
Foto van een Massey Ferguson Meerdere. Afgelopen week veel mooi hooi kunnen maken.

Reacties

+1
Fendt926Driver
Deze worden dus niet gewikkeld
Ga je ze steeksproef gewijs langs met een vochtmeter?
En alles boven de 80% is hooi?
Welgerap52
@Fendt926Driver wij hebben ook redelijk wat kleine baaltjes hooi gemaakt maar om grote pakken hooi te maken hielt het volgens mij niet echt over
Fendt926Driver
@Welgerap52 kleine baaltjes moet je ook wel droog hebben.
Maar het kan iets meer hebben dan grote balen.
Mijn verzekering geeft gratis hooibroei controle.
Maar maak nooit hooi zonder wikkelen.
Maar de grote pakken stro laat ik 1 a2 weken na het brengen ook controleren op broei
Welgerap52
@Fendt926Driver bij ons was het allemaal nog eerste snede natuurland ,daar zit niet zo veel energie meer in dat het in de brand gaat
+1
Wilco vd Kuilen
@Fendt926Driver deze foto zijn balen gerst stro. Was heel mooi droog. Er worden alleen grote pakken gemaakt als het droog genoeg is, en anders blijft het liggen. We hebben een paar percelen grote pakken hooi kunnen maken, 1 perceel hebben we net voor het persen besloten om te wikkelen want dat was net geen hooi.
Fendt926Driver
@Wilco vd Kuilen ik had ook niet het idee dat jullie niet wisten wat je zou moeten doen. Maar ben vaak benieuwd hoe het bij anderen gaat en er misschien nog wat van leren
Wilco vd Kuilen
@Fendt926Driver het was deze week niet makkelijk om het persen te plannen. De grond was net droog genoeg om te maaien maar sommige percelen trok het vocht nog op. 3 percelen waren eerste snede beheersgras dus dat ging prima. Ook is al het hooi land heel dun bemest. Als het gras te pittig is hoef je niet aan grote pakken te denken.
john deere 7810
Strak spul weer! meeste als weer binnen?
+1
Wilco vd Kuilen
@john deere 7810 Het hooi is allemaal binnen, de tarwe is nog niet rijp dus dat gaat nog wel een paar weekjes duren met deze weersvoorspelling.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Massey Ferguson ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!