Een in licentie gebouwde 69 PK Deutz trekker, in de Joegoschlavische  Torpedo fabriek, in de jaren 80.Oldtimershow Weelde (B) 2010.

Torpedo TX 75

olro 61
Een in licentie gebouwde 69 PK Deutz trekker, in de Joegoschlavische Torpedo fabriek, in de jaren 80.
Oldtimershow Weelde (B) 2010.

Reacties

+1
langeslagdiesel
Hopeloze motoren hebben deze trekker. Zo goed als het origineel was, ze slecht is deze troep. Cilinder bussen van ontbijtkoek En drijfstangen van trekdrop. De uitvinders van de weggooi motor. Wat een troep was dat.
olro 61
@langeslagdiesel Kun jij je nog herinneren na hoeveel draaiuren zo ongeveer die motor mankamenten begonnen op te treden?
langeslagdiesel
@olro 61 we hadden toen een gebruikte atlas kraan gekocht met een nieuw torpedo blok er in. Was vanaf het begin een olie boot. Warm lopers bij de vleet. Later liep de eerste echt vast. Verkeerde legering van de drijfstanglagers. Heel slecht starten met vorst. Ga zo maar door. Geloof dat met klein 4000 uur het hele blok de bak is in gegaan. Weer een echte deutz er in en probleemloos naar de 17000 uur met de kraan. Toen kocht een boer de kraan.
+1
olro 61
@langeslagdiesel Tja, het lijkt dan ook verleidelijk... een nieuwe goedkope - in licentie gebouwde Deutz motor - inbouwen, maar er dan later tot schade en schande erachter komen dat goedkoop toch weer duurkoop was...
wotan2
Hier is er nog een in de buurt die nog loopt. Boer is niet lang na aanschaf gestopt met boeren, maar heeft de trekker altijd voor klusjes rond het erf gehouden.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Torpedo TX 75 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!