Foto van een Vogelsang Bemester. Vogelsang verdeelmolen laten aanpassen en reviseren. Zat een enkele balk in voor de verdeling/snijden maar daar hadden we geen vertrouwen in. Nu nieuwe slijtplaat, hyd

Vogelsang Bemester

CaseCS130
Foto van een Vogelsang Bemester. Vogelsang verdeelmolen laten aanpassen en reviseren. Zat een enkele balk in voor de verdeling/snijden maar daar hadden we geen vertrouwen in. Nu nieuwe slijtplaat, hydromotor en plaat met ronde mesjes.

Reacties

+1
arjanvw
Heeft nu veel weg van een Joskin verdeler.
CaseCS130
@arjanvw Klopt, op onze oude tank hadden we een joskin molen. Qua snijden beviel die heel erg goed, eigenlijk nooit verstopt. Wel af en toe een lekke keerring richting de hydromotor.
arjanvw
@CaseCS130 die van ons is idd ook al wel een keer lek geweest.
casejxu
@CaseCS130 de keerring tussen motor en molen vervang ik sowieso elk jaar
+1
CaseCS130
@casejxu Deden wij bij de joskin ook nadat we de eerste keer een ingevreten as van de hydromotor hadden gehad. Liet die keerring vanaf toen ook op een rvs bus lopen.
casejxu
@CaseCS130 scheelt idd een hoop slijtage
geerts 88
Grote plaat en veel messen. Dit beperkt de capaciteit
CaseCS130
@geerts 88 valt mee, 2/3 van de gaten is nu open. Bij de oude balk was dit nog niet eens 1/3e. Dus daar ben ik niet zo bang voor.
steyr 9087
@CaseCS130 die ronde mesjes waar hebben jullie die gekocht en wat kosten deze als ik vragen mag? Ik zie bij kramp maar 1 soort en die kosten 44 euro ongeveer zag ik best veel geld als je er 10 nodig heb
+1
CaseCS130
@steyr 9087 Ja, daar ontkom je helaas niet aan. Mijn loonwerker heeft dit gemaakt voor mij maar deze mesjes zijn duur idd. Je kan nog even bij granit kijken, maar goedkoop wordt het nooit.
+1
jmos
@steyr 9087 op mesttechniek.nl zijn ze iets goedkoper en via lmb misschien ook wat. Maar is de helft van de messen geen optie? Heb er zelf ook 5 in in plaats van alle 10.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Vogelsang Bemester ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!