Zuivelverwerkers

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Zuivelverwerkers. Zuivelverwerkers is een van de 15970 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Zuivelverwerkers nieuws

Melkprijzen kruipen naar elkaar toe

16-10-2019 - 0 reacties De verschillen tussen melkprijzen van diverse zuivelverwerkers zijn in oktober kleiner geworden. Wat is de verwachte richting van de melkprijs in de komende maanden? En welke prijzen gaan op voor verse snijmaïs? Klik hier om...


Komst melkstromen stelt melkveehouder voor keuze

29-07-2019 - 0 reacties Bij de pomp kan gekozen worden tussen gewone brandstof en premium brandstof. In het zuivelschap van supermarktketens verschijnen ook meer kleuren en smaken. Zuivelverwerkers zetten vol in op melkstromen, waardoor melkveehouders voor een keuze worden gezet.


FrieslandCampina en A-ware in top uitbetaling 2018

20-06-2019 - 16 reacties

Originele beschrijving

Met een melkprijs van 36,07 euro per 100 kg melk voor FrieslandCampina en 35,15 euro voor A-ware behoren beide tot de best uitbetalende zuivelverwerkers van Europa in 2018. Dat blijkt uit de internationale melkprijzenvergelijking van LTO, ZuivelNL en European Dairy Farmers.


Veelal rode cijfers in melkprijsvergelijking

31-05-2019 - 0 reacties De meeste zuivelverwerkers in Europa hebben de melkprijs in april verlaagd, zo toont de LTO Melkprijsvergelijking aan. Wat doet dit met de gemiddelde Europese melkprijs, en hoe staat deze ten opzichte van vorig jaar?


DMK zet in op merkenzuivel voor hogere marges

05-04-2019 - 0 reacties De Deutches Milchkontor (DMK) heeft in 2018, met een lagere omzet, een hogere winst geboekt. In de toekomst gaat een van de grootste zuivelverwerkers van Duitsland zich meer richten op merkenzuivel.


Fonterra dreigt met stopzetten melkcollectie

04-04-2019 - 1 reacties In Europa zijn zuivelverwerkers al langer bezig met het segmenteren van melk en nu gaat ook Fonterra dat doen. De grootste zuivelcoöperatie van Nieuw-Zeeland looft echter geen premie uit, maar achterblijvende melkveehouders lopen de kans dat de melk niet meer wordt opgehaald.


Ierse zuivelverwerkers fuseren op dag van brexit

20-03-2019 - 0 reacties Lakeland Dairies en LacPatrick Dairies gaan vrijdag 29 maart 2019 fuseren. Het is opvallend dat ze voor deze datum hebben gekozen, gezien het dezelfde dag is als de brexit. Ondanks de onzekerheden en ontwikkelingen omtrent de brexit wordt de fusie gewoon doorgevoerd.


Europese melkprijs begint het jaar lager

08-03-2019 - 0 reacties Waar de meeste Europese zuivelverwerkers de melkprijs over december onveranderd hielden, tekenen de verwerkers in de eerste maand van 2019 veelal rode cijfers op. Wat doet dit met de gemiddelde Europese melkprijs?


Zuivelfabriek haalt melk vaker uit Duitsland

07-03-2019 - 18 reacties De Nederlandse zuivelverwerkers oriënteren zich steeds vaker op Duitsland en België voor het ophalen van de melk. Door de introductie van het fosfaatrechtenstelsel is de rek namelijk uit de Nederlandse melkaanvoer.


A-ware is in Nederland uit zijn jasje gegroeid

20-02-2019 - 0 reacties A-ware staat de laatste jaren steeds meer in de belangstelling. Ook buiten de landsgrenzen valt het bedrijf op. De afgelopen jaren is het diverse allianties aangegaan met buitenlandse zuivelverwerkers. Waarom doet de kaasmaker dit?


Europese melkprijzen blijven veelal stabiel

01-02-2019 - 0 reacties Het grootste deel van de Europese zuivelverwerkers heeft de melkprijs over december ongewijzigd gelaten. Echter, toch is er een lichte daling zichtbaar in de gemiddelde prijs. Dat blijkt uit de LTO Internationale Melkprijsvergelijking. 


Lagere melkprijs is trend in Nieuw-Zeeland

30-01-2019 - 0 reacties In navolging op Nieuw-Zeelandse zuivelverwerkers Fonterra en Wesland, heeft ook Synlait de melkprijsprognose verlaagd.


Grupstaldiscussie speelt weer op in Duitsland

30-10-2018 - 0 reacties In Duitsland staat de toepassing van de grupstal al langer ter discussie, maar tot een verbod kwam het niet. Desondanks maken de melkveehouders in de deelstaat Beieren zich grote zorgen, omdat de zuivelverwerkers dreigen met kortingen op (of zelfs het niet meer ophalen van) de melk.


RFC, Arla en DMK staan op prestigieuze lijst

03-10-2018 - 8 reacties De 20 grootste zuivelverwerkers hebben gezamenlijk 25% van de wereldwijde melkplas in handen. Dit blijkt uit een overzicht van het International Farm Comparison Network (IFCN). Op plaats 6 staat FrieslandCampina (RFC) met een marktaandeel van 1,6%.


Melkprijs Cono blijft over juni gelijk

04-07-2018 - 0 reacties Daar waar andere zuivelverwerkers de melkprijs voor juni licht hebben verhoogd, houdt Cono Kaasmakers de melkprijs gelijk. Daarmee is de melkprijs nog altijd wel concurrerend.


Amerikaanse zuivelaars vrezen marktverlies in Mexico

02-07-2018 - 0 reacties De Amerikaanse zuivelsector vreest grote schade door de handelspolitiek van president Donald Trump. In een brandbrief verzetten 65 organisaties van melkveehouders en zuivelverwerkers zich tegen het opleggen van importheffingen.


Zuivelaars VS vrezen marktverlies in Mexico

02-07-2018 - 0 reacties De Amerikaanse zuivelsector vreest grote schade door de handelspolitiek van president Donald Trump. In een brandbrief verzetten 65 organisaties van melkveehouders en zuivelverwerkers zich tegen het opleggen van importheffingen.


Nijpende situatie voor Braziliaanse boeren

31-05-2018 - 0 reacties Stakingen van Braziliaanse truckers hebben grote gevolgen voor de boeren in het land. De aanvoer van veevoer is op sommige plekken stil komen te liggen, terwijl slachterijen en zuivelverwerkers om die reden niet kunnen draaien. Het (politieke) probleem dreigt te escaleren, terwijl eerder nog werd gedacht dat het niet voor significante problemen zou zorgen.


In 2040 waarderen burgers weer koeien en kunnen boeren hun mest probleemloos kwijt in de buurt

12-04-2018 - 7 reacties Die werkelijkheid hoopt de Commissie Grondgebondheid te realiseren met een advies dat zojuist in Den Haag aan pers en politiek werd gepresenteerd. Het gremium moet alle gedoe (overproductie, milieu- en mestvraagstukken, fraudes) rond de Nederlandse melkveehouderij van de afgelopen 10 jaar oplossen. De zuivelverwerkers en LTO Nederland hebben eerder aangegeven het advies op voorhand als bindend te zullen beschouwen. Foodlog sprak met Ton Loman, de onafhankelijke voorzitter van de Commissie.


76 Vlaamse melkveehouders zetten de toon qua kwaliteit

30-03-2018 - 0 reacties Het Melkcontrolecentrum Vlaanderen reikt ieder jaar diploma’s uit aan melkveehouders die het afgelopen jaar melk geleverd hebben van uitstekende kwaliteit. In 2017 zijn 76 melkproducenten er onafgebroken in geslaagd om aan de strengste kwaliteitsnormen te voldoen. Hun aantal stijgt ieder jaar, wat volgens MCC de kwaliteit van Vlaamse melk onderstreept. Het aantal melkveehouders daarentegen blijft dalen. Vorig jaar waren ze nog met 4.397 (-5%). Hun melk werd opgehaald door 18 zuivelverwerkers, waarvan er drie in Wallonië en twee in het Duitstalig landsgedeelte gevestigd zijn.