Zuivelconcern

Volg al het nieuws over Zuivelconcern, een van de 16733 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Zuivelconcern nieuwsbrief.

Zuivelconcern nieuws

Glanbia start kaasfabriek in Verenigde Staten op

23-10-2020 - 0 reacties Glanbia heeft zijn nieuwe kaasfabriek in de Verenigde Staten deze week opgestart. Het Ierse zuivelconcern gaat de komende maanden proefdraaien op de fabriek, die uiteindelijk dagelijks, 3,6 miljoen liter melk gaat verwerken tot blokkaas en hoogwaardige weiproducten.


FrieslandCampina: gerucht klopt niet, Keurentjes blijft

15-10-2020 - 58 reacties Frans Keurentjes treedt niet af als voorzitter van coöperatie FrieslandCampina en dus ook de Raad van Commissarissen van het zuivelconcern. Een woordvoerder van FrieslandCampina weerspreekt met klem de geruchten die in de melkveehouderij de ronde doen.


Bescheiden toename van resultaten A-ware

06-08-2020 - 5 reacties HEERENVEEN - Het particuliere zuivelconcern Royal A-ware vorig jaar ondanks een toename van de investeringen betere resultaten te realiseren.


Negatief marktsentiment: FrieslandCampina verlaagt melkprijzen

31-03-2020 - 19 reacties AMERSFOORT - Zuivelconcern FrieslandCampina heeft de basis-melkprijzen voor zowel gangbare als biologische melk met 1,25 cent per kilo verlaagd.


FrieslandCampina betaalt prestatieprijs van 40 euro

27-02-2020 - 0 reacties FrieslandCampina betaalt de leden-melkveehouders over 2019 een prestatieprijs uit van €40 per 100 kilo melk. Dit is 3,6% meer dan deze melkprijs over het jaar 2018. Het coöperatieve zuivelconcern zag de winst met bijna 37% groeien tot €278 miljoen.


Uitbreiding FrieslandCampina in Bedum gaat definitief niet door

18-10-2019 - 2 reacties De uitbreiding van FrieslandCampina in Bedum is definitief van de baan. Het zuivelconcern laat weten dat door een verandering in de markt de uitbreiding niet meer nodig is. Het bedrijf gaat wel investeren in de locatie.


Kaumera kan gebruik kunstmest reduceren

12-10-2019 - 0 reacties Waterschap Rijn en IJssel maakt uit proceswater van zuivelconcern FrieslandCampina de nieuwe grondstof Kaumera, geschikt voor de coating van zaden en mestkorrels. Het gebruik van Kaumera als biostimulant en slow release kunstmestcoating kan bijdragen aan een reductie van het kunstmestgebruik.


‘Go Vegan’ versus ‘we gaan fossielvrij’ in Amersfoort

04-10-2019 - 0 reacties Met de oproep 'Maak zuivel vegan' staat vanmorgen op Dierendag een veertigtal vegan activisten op de stoep bij FrieslandCampina in Amersfoort. Ga voor plantaardige producten in plaats van koeien om dieren en klimaat te sparen, vertellen ze het wereldwijd opererende zuivelconcern.


Frieslandcampina laat garantieprijs zakken

30-09-2019 - 1 reacties FrieslandCampina heeft de garantieprijs over oktober met een kwartje verlaagd tot €34,75 per 100 kilo. De verlaging volgt na drie maanden waarin het coöperatief zuivelconcern de voorschotprijs voor de leden stabiel wist te houden op €35. De oktoberprijs is de laagste sinds juni 2018.


Grootste zuivelconcern van China blijft groeien

02-09-2019 - 0 reacties De omzet van Yili Group, het grootste zuivelconcern van China, is over het eerste halfjaar met $694 miljoen gestegen tot $6,3 miljard. De presentatie van de halfjaarcijfers volgde vlak na de afronding van de overname van de tweede grootste zuivelaar van Nieuw-Zeeland.


Minder melk zorgt voor meer winst bij FrieslandCampina

25-07-2019 - 23 reacties Een gelijkblijvende omzet en een verbeterd bedrijfsresultaat van 18,6 procent. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van zuivelconcern FrieslandCampina. De resultaten zijn onder meer beter, omdat de leden 5 procent minder melk leverden.


Melkprijs Milcobel duikt onder niveau van 2018

23-07-2019 - 0 reacties Milcobel heeft de melkprijs over juni van dit jaar gelijk gehouden. Daarmee duikt de uitbetaalprijs van het Belgisch zuivelconcern wel onder het niveau van 2018. Toen begon de melkprijs van Milcobel, onder meer producent van mozzarella, flink op te lopen.


Franse Lactalis schiet weer raak bij yoghurtjacht in VS

09-07-2019 - 0 reacties Lactalis heeft een nieuwe slag geslagen in zijn jacht op yoghurt in de Verenigde Staten. Het Franse zuivelconcern heeft het Amerikaanse yoghurtbedrijf overgenomen van het in Duitsland gevestigde zuivelbedrijf Ehrmann.


Arla zoekt met kaasdeal expansie in Midden-Oosten

03-07-2019 - 0 reacties Zuivelconcern Arla heeft met voedingsgigant Kraft Heinz een deal gesloten voor een nieuwe merklicentie voor de verkoop van kaas in het Midden-Oosten. Dit betekent dat Arla de komende twaalf jaar zijn kaas onder het Kraft-merk aan de man mag brengen in 16 landen in het Midden-Oosten.


FrieslandCampina zet ook in op windenergie

11-06-2019 - 31 reacties In navolging op grootschalige projecten als Solar en Jumpstart, biedt FrieslandCampina haar leden-melkveehouders de mogelijkheid om te investeren in kleine windmolens. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf vandaag aanmelden.

De windmolens van 15 meter ashoogte, worden geleverd door E.A.Z. wind. Het is de bedoeling dat de energie wordt gebruikt op het melkveebedrijf. Volgens het zuivelconcern is de windmolen een ideale aanvulling op zonnepanelen, waarbij de eerstgenoemde vooral in de winterperiode en de laatstgenoemde vooral in de zomerperiode het bedrijf van energie voorziet. „De optimale balans van opwek en verbruik is essentieel voor een stabiel en betaalbaar elektriciteitsnetwerk en leidt tot de hoogste economische waarde voor de melkveehouder”, stelt FrieslandCampina.


Belgisch Milcobel verkoopt Nederlandse kaastak

06-06-2019 - 0 reacties Het Belgische zuivelconcern Milcobel gaat DupontCheese, het Nederlandse handelsbedrijf in kaas, per 1 juli 2019 verkopen aan Vandersterre Groep Bedrijven uit Bodegraven. Daarnaast verdwijnt de naam DupontCheese van de markt.


DOC Kaas moet bewijs voor inhouden melkgeld leveren

17-05-2019 - 0 reacties DOC Kaas moet bewijzen dat zij melkgeld mocht inhouden van leden die na de fusie met DMK bij het coöperatief bedrijf zijn vertrokken. Dit blijkt uit een tussenvonnis van de rechtbank in Assen. Het bedrag betreft het uitgekeerde aandeel in de transactiesom van €20 miljoen, die DOC Kaas van het Duitse zuivelconcern DMK ontving bij de fusie.


A-ware haalt over mei stevige hap uit melkprijs - Inside Melk

06-05-2019 - 84 reacties

Originele beschrijving

A-ware heeft in mei een stevige hap gehaald uit de gangbare melkprijs die zij betalen aan de aangeslagen melkveehouders. Het zuivelconcern heeft de vetwaarde gelijk gehouden, maar de eiwitprijs verlaagd.


A-ware haalt over mei stevige hap uit melkprijs

06-05-2019 - 0 reacties A-ware heeft in mei een stevige hap gehaald uit de gangbare melkprijs die zij betalen aan de aangeslagen melkveehouders. Het zuivelconcern heeft de vetwaarde gelijk gehouden, maar de eiwitprijs verlaagd.


Arla: 'Europese zuivelmarkt is ongewoon stabiel'

25-04-2019 - 0 reacties Vanwege de relatief stabiele Europese zuivelmarkt laat het Scandinavische zuivelconcern Arla de melkprijs voor de maand mei onveranderd.