Zuivelconcern

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Zuivelconcern. Zuivelconcern is een van de 17226 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Zuivelconcern nieuws

FrieslandCampina: vertrekpremie voldoet wel aan code goed bestuur

08-03-2021 - 2 reacties AMERSFOORT (ANP) - De vertrekpremie voor de vertrekkend financieel directeur Jaska de Bakker van FrieslandCampina voldoet wel degelijk aan de code van goed bedrijfsbestuur. De in de jaarrekening genoemde uitkering van 1,1 miljoen euro bestaat uit meer dan alleen de vertrekpremie omdat zij haar opvolger nog inwerkt tot 1 oktober, meldt het zuivelconcern. Over de vergoeding ontstond ophef omdat FrieslandCampina vorige week ook bekendmaakte dat er voor de leden-melkveehouders geen winstdeling is.
Het bericht FrieslandCampina: vertrekpremie voldoet wel aan code goed bestuur verscheen eerst op Nieuws.nl.


Problemen FrieslandCampina: 400 Limburgse boeren getroffen

03-03-2021 - 8 reacties Zo'n 400 melkveehouders in Limburg lopen inkomsten mis, nu zuivelconcern FrieslandCampina geen nabetaling uitkeert.


Winst zuivelconcern FrieslandCampina keldert door coronacrisis - video

02-03-2021 - 1 reacties AMERSFOORT (ANP) - De winst van zuivelconcern FrieslandCampina is vorig jaar fors gedaald als gevolg van de coronacrisis. Ook kampte het bedrijf met hoge reorganisatiekosten. Vanwege de pandemie besloot FrieslandCampina eerder al om veel banen te schrappen.


FrieslandCampina sluit kaasverpakkingsfabriek in Genk

10-12-2020 - 1 reacties Zuivelconcern FrieslandCampina gaat zijn fabriek voor kaasverpakking in het Belgische Genk sluiten, waardoor 211 arbeidsplaatsen komen te vervallen. De betrokken medewerkers zijn over het plan geïnformeerd.


FrieslandCampina schrapt bijna 200 banen in Duitsland

25-11-2020 - 9 reacties AMERSFOORT (ANP) - Zuivelconcern FrieslandCampina schrapt in Duitsland 195 banen. De arbeidsplaatsen verdwijnen op de productielocaties in Heilbronn en Keulen. Daarbij probeert het bedrijf voor de getroffen werknemers ander werk binnen of buiten FrieslandCampina te zoeken, maar gedwongen ontslagen zijn niet uitgesloten.


Duizend banen weg bij Friesland Campina, gevolgen productielocaties nog onbekend

10-11-2020 - 7 reacties Het Friese zuivelconcern Friesland Campina schrapt zo'n duizend banen als gevolg van de coronacrisis. De gevolgen voor de productielocaties in Bedum, Marum, Noordwijk en Gerkesklooster worden later deze week bekend.


Glanbia start kaasfabriek in Verenigde Staten op

23-10-2020 - 0 reacties Glanbia heeft zijn nieuwe kaasfabriek in de Verenigde Staten deze week opgestart. Het Ierse zuivelconcern gaat de komende maanden proefdraaien op de fabriek, die uiteindelijk dagelijks, 3,6 miljoen liter melk gaat verwerken tot blokkaas en hoogwaardige weiproducten.


FrieslandCampina: gerucht klopt niet, Keurentjes blijft

15-10-2020 - 58 reacties Frans Keurentjes treedt niet af als voorzitter van coöperatie FrieslandCampina en dus ook de Raad van Commissarissen van het zuivelconcern. Een woordvoerder van FrieslandCampina weerspreekt met klem de geruchten die in de melkveehouderij de ronde doen.


Bescheiden toename van resultaten A-ware

06-08-2020 - 5 reacties HEERENVEEN - Het particuliere zuivelconcern Royal A-ware vorig jaar ondanks een toename van de investeringen betere resultaten te realiseren.


Negatief marktsentiment: FrieslandCampina verlaagt melkprijzen

31-03-2020 - 19 reacties AMERSFOORT - Zuivelconcern FrieslandCampina heeft de basis-melkprijzen voor zowel gangbare als biologische melk met 1,25 cent per kilo verlaagd.


FrieslandCampina betaalt prestatieprijs van 40 euro

27-02-2020 - 0 reacties FrieslandCampina betaalt de leden-melkveehouders over 2019 een prestatieprijs uit van €40 per 100 kilo melk. Dit is 3,6% meer dan deze melkprijs over het jaar 2018. Het coöperatieve zuivelconcern zag de winst met bijna 37% groeien tot €278 miljoen.


Uitbreiding FrieslandCampina in Bedum gaat definitief niet door

18-10-2019 - 2 reacties De uitbreiding van FrieslandCampina in Bedum is definitief van de baan. Het zuivelconcern laat weten dat door een verandering in de markt de uitbreiding niet meer nodig is. Het bedrijf gaat wel investeren in de locatie.


Kaumera kan gebruik kunstmest reduceren

12-10-2019 - 0 reacties Waterschap Rijn en IJssel maakt uit proceswater van zuivelconcern FrieslandCampina de nieuwe grondstof Kaumera, geschikt voor de coating van zaden en mestkorrels. Het gebruik van Kaumera als biostimulant en slow release kunstmestcoating kan bijdragen aan een reductie van het kunstmestgebruik.


‘Go Vegan’ versus ‘we gaan fossielvrij’ in Amersfoort

04-10-2019 - 0 reacties Met de oproep 'Maak zuivel vegan' staat vanmorgen op Dierendag een veertigtal vegan activisten op de stoep bij FrieslandCampina in Amersfoort. Ga voor plantaardige producten in plaats van koeien om dieren en klimaat te sparen, vertellen ze het wereldwijd opererende zuivelconcern.


Frieslandcampina laat garantieprijs zakken

30-09-2019 - 1 reacties FrieslandCampina heeft de garantieprijs over oktober met een kwartje verlaagd tot €34,75 per 100 kilo. De verlaging volgt na drie maanden waarin het coöperatief zuivelconcern de voorschotprijs voor de leden stabiel wist te houden op €35. De oktoberprijs is de laagste sinds juni 2018.


Grootste zuivelconcern van China blijft groeien

02-09-2019 - 0 reacties De omzet van Yili Group, het grootste zuivelconcern van China, is over het eerste halfjaar met $694 miljoen gestegen tot $6,3 miljard. De presentatie van de halfjaarcijfers volgde vlak na de afronding van de overname van de tweede grootste zuivelaar van Nieuw-Zeeland.


Minder melk zorgt voor meer winst bij FrieslandCampina

25-07-2019 - 23 reacties Een gelijkblijvende omzet en een verbeterd bedrijfsresultaat van 18,6 procent. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van zuivelconcern FrieslandCampina. De resultaten zijn onder meer beter, omdat de leden 5 procent minder melk leverden.


Melkprijs Milcobel duikt onder niveau van 2018

23-07-2019 - 0 reacties Milcobel heeft de melkprijs over juni van dit jaar gelijk gehouden. Daarmee duikt de uitbetaalprijs van het Belgisch zuivelconcern wel onder het niveau van 2018. Toen begon de melkprijs van Milcobel, onder meer producent van mozzarella, flink op te lopen.


Franse Lactalis schiet weer raak bij yoghurtjacht in VS

09-07-2019 - 0 reacties Lactalis heeft een nieuwe slag geslagen in zijn jacht op yoghurt in de Verenigde Staten. Het Franse zuivelconcern heeft het Amerikaanse yoghurtbedrijf overgenomen van het in Duitsland gevestigde zuivelbedrijf Ehrmann.


Arla zoekt met kaasdeal expansie in Midden-Oosten

03-07-2019 - 0 reacties Zuivelconcern Arla heeft met voedingsgigant Kraft Heinz een deal gesloten voor een nieuwe merklicentie voor de verkoop van kaas in het Midden-Oosten. Dit betekent dat Arla de komende twaalf jaar zijn kaas onder het Kraft-merk aan de man mag brengen in 16 landen in het Midden-Oosten.