Zuivel

Zuivel nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Zuivel nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Zuivel nieuws

Reclame over melkkoeien misleidend, moet worden aangepast

08-05-2020 - 0 reacties De campagne 'Nederland draait op zuivel' van de Nederlandse Zuivel Organisatie omvat volgens de Reclame Code Commissie op delen informatie die niet klopt.


VS koopt zuivel en vlees op voor voedselbanken

17-04-2020 - 0 reacties Eind maart werd bekend dat de Amerikaanse overheid flink in de buidel zou tasten om agrarische ondernemers en verwerkers door de coronacrisis te loodsen. Inmiddels kijkt de overheid naar mogelijkheden om zuivelproducten en vlees, die nu geen bestemming hebben, op te kopen en af te zetten naar bijvoorbeeld voedselbanken.


Drive-in-brunch in Twente en de Achterhoek: een complete paasbrunch vanuit je auto

10-04-2020 - 0 reacties ENSCHEDE/NEEDE/DEURNINGEN - Het worden ongetwijfeld onvergetelijke paasdagen. En misschien geldt dat ook wel voor de paasinkopen. Broodjes, fruit, sap en zuivel halen voor de brunch? Dat kan tegenwoordig ‘gewoon’ vanuit de auto. Een tour langs drie drive-ins.


Zuivelondernemingen helpen elkaar door de crisis

04-04-2020 - 0 reacties Als er door de coronacrisis problemen ontstaan bij de melkverwerking, dan lossen de leden van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) die zoveel mogelijk samen op. De NZO heeft aan een aantal noodscenario's op de plank liggen die ervoor moeten zorgen dat het werk door kan gaan.


Vlaming kan niet zonder zuivel

02-04-2020 - 0 reacties Ook al gooien we steeds meer plantaardig beleg in onze winkelkar, het betekent niet dat iedereen de ommezwaai maakt naar een volledig veganistisch bord. 9 op de 10 Vlamingen kunnen zuivel immers niet missen, dat blijkt uit onderzoek van VLAM bij 600 Vlamingen. “Met gemiddeld 3,8 'melkmomenten' per dag kunnen we moeilijk zonder”, klinkt het bij VLAM. Vooral bak- en smeerboter, melk bij de koffie, kaas en yoghurt zijn publiekslievelingen.


Albert Heijn breidt plantaardig assortiment uit met 'zuivel’

24-03-2020 - 11 reacties Albert Heijn breidt vanaf vandaag haar plantaardige assortiment uit. Het gaat om plantaardige zuivel op basis van kokos, amandelen en haver.


'Nederlandse melk blijft bij uitstek de belangrijkste'

16-03-2020 - 0 reacties De Rabobank gaf afgelopen week een presentatie over de huidige situatie op de wereldwijde zuivelmarkten. Deze presentatie was deels een update op het in maart 2019 gepubliceerde rapport ‘Filling the Hole in the Dutch Cheese Market - Regaining Healthier Margins’. Auteur Richard Scheper, schrijver en zuivel analist, en zijn collega Sebastiaan Schreijen, consumer foods analist, geven antwoord op 5 vragen met betrekking op het rapport.


In elk dorp dat z’n laatste winkel is kwijtgeraakt moet ruimte komen voor een gezonde automatiek

11-03-2020 - 0 reacties Vers fruit, groenten en zuivel uit de muur, net als bij de automatiek in de snackbar. De automatiek Appeltje-Eitje van twee Dodewaardse ondernemers is een succes. Deze week wordt in Veenendaal de vierde 'gezonde Febo’ geopend.


Nederland mag weer zuivel en uien verkopen aan Indonesië

11-03-2020 - 2 reacties Nederlandse bedrijven mogen binnenkort weer zuivel en uien exporteren naar Indonesië. Dat heeft minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel) te horen gekregen in gesprekken met de Indonesische autoriteiten tijdens de handelsmissie parallel aan het staatsbezoek van koning Willem-Alexander.


Ngo’s pleiten voor minder veehouderij in Europese Unie

29-02-2020 - 0 reacties Een samenwerkingsverband van twintig ngo’s, voornamelijk milieuorganisaties, wil dat de Europese Commissie het verminderen van de productie van vlees, zuivel en eieren opneemt in de Farm to Fork-strategie.


FDF deelt sneer uit aan ketenpartijen

05-02-2020 - 0 reacties Farmers Defence Force (FDF) heeft woensdagochtend (5 februari) stevig uitgehaald naar ketenpartijen in vlees, zuivel, voer, belangenbehartiging en de bancaire wereld. In een verklaring die aan de volgers is gestuurd meldt de boerenbeweging: "iedereen die de sector nu verraad, zal dat weten."


NZO start publiekscampagne 'Nederland draait op zuivel'

30-01-2020 - 1 reacties Maandag 3 februari 2020 start de Nederlandse Zuivelorganisatie NZO met de publiekscampagne ‘Nederland draait op zuivel’. De Nederlandse zuivelsector heeft een goed imago bij de consument. Toch blijft het goede van zuivel naar de mening van NZO nog te vaak onderbelicht. Daarom vindt NZO het tijd om de sector beter voor het voetlicht te brengen bij het publiek.


Records voor landbouwexport: meer dan 100 miljard euro aan producten naar het buitenland

17-01-2020 - 0 reacties BERLIJN - De exportwaarde van de Nederlandse agrarische sector is vorig jaar voor het eerst de grens van 100 miljard euro gepasseerd. Er ging voor 104,4 miljard euro aan onder meer vlees, zuivel, bloemen en machines de grens over.


Rabobank: 'Ja, de melkprijs kan omhoog'

07-01-2020 - 30 reacties Volgens Richard Scheper, analist zuivel bij de Rabobank, verwacht dat de melkprijs begin 2020 een stap kan zetten. Kan de grens van €40 per kilo ook geslecht worden en wat verwacht hij van de melkproductie op de wereldmarkt? Over dit en meer geeft hij antwoorden in een gesprek met Wouter Baan.


Kaasmarkt blijft vast, vloeibare zuivel in de lift

21-11-2019 - 2 reacties De kaasmarkt blijft de vaste ondertoon vasthouden, terwijl de prijzen van vloeibare zuivel deze week opnieuw stappen naar boven zetten.


Biologische melk heeft wind in de zeilen

16-11-2019 - 38 reacties De consumptie van biologische zuivelproducten groeit gestaag. Daarnaast kiezen producenten van biologische zuivel steeds vaker voor binnenlandse melk. Hierdoor ontstaat ruimte voor een toename van de productie van biologische melk en zijn de verwachtingen over de ontwikkeling van de biologische melkprijs positief.


'Toenemende wereldwijde vraag naar zuivel moeilijk in te vullen'

15-11-2019 - 42 reacties De wereldwijde importbehoefte aan zuivel is in 2 jaar tijd gestegen van 80 miljoen naar bijna 100 miljoen ton. Richard Scheper, zuivelanalist van de Rabobank, schat in dat die importbehoefte in 2023 rond de 110 miljoen ton bedraagt en dat de groei verder door zal zetten.


Prijzen vloeibare zuivel nemen een loopje

14-11-2019 - 0 reacties De prijzen van vloeibare zuivel lopen rap op. De bewegingen zijn zelfs zo heftig dat de grondstof nu duurder is dan het eindproduct.


LTO: 'Vleestaks draagt niet bij aan verduurzaming'

13-11-2019 - 0 reacties Alle boeren willen een eerlijke prijs voor vlees en zuivel. Dat is essentieel voor de verdere verduurzaming van de veehouderij en een eerlijk inkomen voor boerengezinnen. Een vleestaks, zoals die nu door de True Animal Protein Price Coalition (TAPPC) wordt voorgesteld, draagt daar wat LTO Nederland betreft niet aan bij. Een heffing is volgens LTO niet de gewenste manier om verduurzaming vorm te geven.


Rusland kocht dit jaar al 45.000 vaarzen in de EU

30-10-2019 - 0 reacties In een poging om zelfvoorzienend in zuivel te worden, importeert grote aantallen vaarzen uit Europese lidstaten.