Zuivel

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Zuivel. Zuivel is een van de 18053 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Zuivel nieuws

'Eiwitboeren' geloven al in eiwit uit plant, nu de rest nog

06-09-2021 - 1 reacties Halen we straks onze eiwitten uit knoflookresten, schimmels en witte kool? Als het aan ondernemers en deskundigen ligt wel, zo vertellen zij bij Nieuwsuur. Plantaardige eiwitten zijn volgens hen namelijk een stuk duurzamer en beter voor het klimaat dan de dierlijke eiwitten uit vlees, vis en zuivel die…


LTO: consument wil meer betalen voor duurzaam, Nederlands product

12-08-2021 - 6 reacties DEN HAAG (ANP) - De helft van de Nederlanders is bereid een hogere prijs te betalen voor hoogwaardige agrarische producten van eigen bodem zoals vlees en zuivel. Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van brancheorganisatie in de land- en tuinbouw LTO Nederland onder ruim duizend mensen.


Bij Plus is binnenkort alleen nog maar biologische zuivel te krijgen (en die is niet duurder)

30-06-2021 - 39 reacties Klanten van Plus kopen vanaf deze week automatisch biologische zuivel. Ze betalen hiervoor niet meer dan voor de reguliere variant. De eerste reacties zijn positief. ‘Een goede stap’, klinkt het. De supermarkt wordt ook ‘voortvarend’ en ‘ambitieus’ genoemd.


Video: Naomi maakt vloeibare zuivel

04-06-2021 - 0 reacties Door welke leidingen stroomt de melk en hoe wordt melk yoghurt? Vlog. Naomi gunt ons een blik in de zuivelkamer van de boerderij. En, waarom mag je lekker dikke boerenyoghurt en vla niet schudden?


Kiezers willen vlees eten best indammen, maar hun favoriete politieke partij heeft daar vaak geen trek in

24-02-2021 - 0 reacties Veel Nederlanders willen best minder vlees, eieren en zuivel eten, maar hun favoriete partij in veel gevallen niet. Dat blijkt uit een onderzoek dat vandaag verschijnt.


De boerderijwinkels van Bart (32) uit Deurne groeien als kool: nieuwe zaak in Helmond opent vrijdag

22-01-2021 - 0 reacties DEURNE - Vlees van eigen koeien, groenten, fruit en zuivel van om de hoek: het Streeckhuys van Bart Witteveen (32) uit Deurne draait op volle toeren. De winkel in Deurne is sinds zes jaar een hit, vorig jaar begon hij een restaurant in het centrum en deze vrijdag opent hij samen met zijn familie een vernieuwde en grotere winkel in Helmond.


Heische Hoeve begint winkel in hartje Den Bosch

21-01-2021 - 0 reacties LOOSBROEK - De Heische Hoeve start een winkel in het centrum van Den Bosch. De creatieve boerderij uit Loosbroek neemt uiteraard de eigen whisky mee, maar ook kaas van Boer Spierings uit Oss en zuivel van de natuurinclusieve Boer-In-Natuur te Slabroek.


Van zuivel tot e-bike: bij fietsenwinkel Kastelein in Hengelo is het nooit saai

15-12-2020 - 0 reacties HENGELO - Wat zijn grootmoeder in 1925 op kleine schaal begon, houdt onder Jan Schutten en zijn vrouw Agnes stand. Bij fietsenwinkel Kastelein in Hengelo draait het nog steeds om fietsen, tegenwoordig vooral in de gedaante van e-bikes.


Schreijer-Pierik: 'Vlees is vlees, zuivel is zuivel'

23-10-2020 - 0 reacties Bij vleesvervangende producten mag de term 'vlees' in de marketinguitingen blijven, zo besloot het Europees Parlement vandaag (23 oktober) ondanks verzet van de Europese landbouwcommissie. CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik is hier allerminst blij mee.


Lege schappen kunnen Albert Heijn kwart van omzet kosten: ‘Klanten gaan al snel naar concurrent’

20-10-2020 - 0 reacties Geen groente, geen fruit en geen zuivel. Zeker 120 Albert Heijn-filialen kampen deze week met lege schappen door de de brand die afgelopen week woedde in het distributiecentrum in Tilburg. Volgens retaildeskundige Paul Moers lijdt de supermarktketen dan ook grote verliezen door het ontbreken van die producten: ,,Dit doet de Albert Heijn godvergeten veel pijn.”


Kandidaten Liegebeest van het jaar bekend: ‘Dierenleed verpakt in mooie praatjes’

10-09-2020 - 0 reacties Met de jaarlijkse actie wil de dierenwelzijnsorganisatie de aandacht vestigen op misleiding en leugenachtige claims over dierenwelzijn. ,,Sommige bedrijven zijn meesters in het verhullen van dierenleed met mooie praatjes,” stelt Anne Hilhorst van Wakker Dier. De Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) is genomineerd wegens een tv-spotje met als boodschap 'Nederland draait op zuivel'. Maar de melkveehouderij levert ‘de grootste bijdrage aan de stikstofcrisis’, meent de dierenwelzijnsorganisatie.


'100% biologische kringloop in Nederland utopie'

26-08-2020 - 5 reacties Het zogenaamde Landbouwtransitiefonds van Milieudefensie, waarmee in 2030 al het vlees en zuivel in Nederland biologisch geproduceerd zou moeten worden, is niet realistisch. Dat zegt de Wagenings landbouweconoom Petra Berkhout. Nederland is geen economisch eiland.


Jumbo breidt zuivelaanbod Beter Leven keurmerk uit

23-06-2020 - 1 reacties Supermarktketen Jumbo heeft aangekondigd haar 1 ster Beter Leven zuivelassortiment uit te breiden met 5 nieuwe zuivelproducten. Het 1 ster keurmerk op zuivel werd pas vorig jaar geïntroduceerd. Jumbo was de eerste supermarktketen die zuivel met 1 ster in het schap heeft liggen.


Zuivel drukt voedselindex van FAO verder omlaag

05-06-2020 - 1 reacties De FAO voedselprijsindex is de laatste paar maanden doorgaans gedaald door de negatieve effecten van de coronacrisis. Inmiddels heeft de index zelfs het laagste puntenaantal sinds december 2018 bereikt.


Oprichters Vegetarische Slager gaan in plantaardige zuivel

01-06-2020 - 18 reacties De oprichters van De Vegetarische Slager gaan zich met hun nieuwe bedrijf Those Vegan Cowboys richten op het ontwikkelen van plantaardige zuivel. Jaap Korteweg en Niko Koffeman, willen nieuwe plantaardige levensmiddelen ontwikkelen met dezelfde smaak als traditionele melk, kaas, yoghurt en boter.


Reclame over melkkoeien misleidend, moet worden aangepast

08-05-2020 - 0 reacties De campagne 'Nederland draait op zuivel' van de Nederlandse Zuivel Organisatie omvat volgens de Reclame Code Commissie op delen informatie die niet klopt.


VS koopt zuivel en vlees op voor voedselbanken

17-04-2020 - 0 reacties Eind maart werd bekend dat de Amerikaanse overheid flink in de buidel zou tasten om agrarische ondernemers en verwerkers door de coronacrisis te loodsen. Inmiddels kijkt de overheid naar mogelijkheden om zuivelproducten en vlees, die nu geen bestemming hebben, op te kopen en af te zetten naar bijvoorbeeld voedselbanken.


Drive-in-brunch in Twente en de Achterhoek: een complete paasbrunch vanuit je auto

10-04-2020 - 0 reacties ENSCHEDE/NEEDE/DEURNINGEN - Het worden ongetwijfeld onvergetelijke paasdagen. En misschien geldt dat ook wel voor de paasinkopen. Broodjes, fruit, sap en zuivel halen voor de brunch? Dat kan tegenwoordig ‘gewoon’ vanuit de auto. Een tour langs drie drive-ins.


Zuivelondernemingen helpen elkaar door de crisis

04-04-2020 - 1 reacties Als er door de coronacrisis problemen ontstaan bij de melkverwerking, dan lossen de leden van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) die zoveel mogelijk samen op. De NZO heeft aan een aantal noodscenario's op de plank liggen die ervoor moeten zorgen dat het werk door kan gaan.


Vlaming kan niet zonder zuivel

02-04-2020 - 1 reacties Ook al gooien we steeds meer plantaardig beleg in onze winkelkar, het betekent niet dat iedereen de ommezwaai maakt naar een volledig veganistisch bord. 9 op de 10 Vlamingen kunnen zuivel immers niet missen, dat blijkt uit onderzoek van VLAM bij 600 Vlamingen. “Met gemiddeld 3,8 'melkmomenten' per dag kunnen we moeilijk zonder”, klinkt het bij VLAM. Vooral bak- en smeerboter, melk bij de koffie, kaas en yoghurt zijn publiekslievelingen.