Zitmaaier

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Zitmaaier. Zitmaaier is een van de 18049 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Zitmaaier nieuws

Man overleden na ongeval met zitmaaier

09-06-2021 - 0 reacties De man die dinsdagavond ernstig gewond raakte bij een ongeval met een zitmaaier in Ingen, is aan zijn verwondingen overleden. Dat bevestigt de politie woensdag.


Kubota BX 2200 - Ervaring/informatie over zitmaaier optie

04-05-2021 - 0 reacties Dag, Ik zit te twijfelen om een maaier te kopen voor onder mijn bx2200, er zit wel zo'n aansluiting en alles voor maar ik vraag me af of die dingen snel kapot gaan en waar ze zowel geschikt voor zijn. iemand tips ?


MTD Zitmaaier - Hoe moet ik het motor blok installeren?

04-03-2020 - 2 reacties Hallo,

Ik ben opzoek naar een projectje wat ik in mijn vrije tijd na schooltijd kan doen.
Nu had ik het idee om een zitmaaier te kopen zonder motor. En die motor er dan zelf op te gaan monteren.
Nu is mijn vraag: heeft een van jullie misschien ervaring met hoe ik dit het beste kan doen. En of dit überhaupt wel te doen is voor een 13 jarige?

Mvg.


Drie generaties en alle drie verzot op trekkers

23-07-2019 - 0 reacties Jan Dorst is de middelste van de drie J’s in de familie die graag aan oude trekkers sleutelen. De andere twee zijn opa Johannes en zoon Joan. Hun favoriete merken zijn Farmalls en McCormicks, maar ze knappen met evenveel plezier een Ford of een Ferguson op. Jongste telg Joan is nu zelfs bezig met de restauratie van een zitmaaier. Lees het hele verhaal in het julinummer van het vakblad Trekkerweb die vandaag op de mat valt. Maak voordelig kennis met het vakblad Trekkerweb. agrio.nl/trekkerweb-actie/ /


Toro Groundsmaster - Carburateur schoongemaakt, na 1 rondje valt maaier weer stil

24-06-2019 - 16 reacties De maaier liep van 1 op andere moment niet meer goed. Met choke loopt hij wel, zonder valt hij uit, dus ik denk aan een brandstofprobleem. Carburateur schoon gemaakt en dan doet hij het weer een rondje goed. Daarna weer bagger en toen weer carburateur schoon gemaakt. Het vorige herhaalde zich. Ik heb getankt met zeefje in de trechter en het filter tussen tank en pompje is schoon. Bij starten dus rond gaan pompje komt er meer dan genoeg benzine uit het slangetje. Bougies 1 maand geleden vervangen. Als ik de sproeier doorspuit met remreiniger sproeit hij prima...


Kubota G18 rijd door hendel komt niet van zelf terug

20-05-2019 - 1 reacties Beste mensen ik heb een Kubota G18
Als ik op de voor uit pedaal druk dan gaat hij voor uit maar als ik hem los laat blijft hij door rijden en dat is ook zo bij achter uit rijden. wat kan ik er aan doen dat dit weer normaal werkt

Met vriendelijke groet,
Stan Goessens


John Deere Power Products viert mijlpaal

15-03-2019 - 0 reacties

John Deere heeft onlangs een mijlpaal behaald met het voltooien van de vijf miljoenste zitmaaier die in de Power Products Factory in Greeneville, Tennessee gebouwd is.


Zitmaaiertrek: 'Mijn vriendinnen vinden het cool'

29-09-2018 - 0 reacties Met je rubber door de blubber, en dan in het klein. In Drogteropslagen gingen ongeveer zestig kinderen los op een zitmaaier. Daar was vandaag namelijk het kampioenschap zitmaaiertrek.


Wat is de beste manier om een zitmaaier op te voeren

27-07-2017 - 19 reacties Hallo allemaal
Ik vraag me af hoe ik mijn zitmaaier op kan voeren maar dat tie ook weer makkelijk terug kan bouwen zodat tie een soort van 2 standen heeft snel en sterk ik dacht zelf door een grote en kleine poelie boven elkaar te maken aan de krukas maar andere tips zijn welkom


Eicher 3711/3712 - Mag je minderjarig tractor rijden als het nie breder dan 120 is en heen hef en trekbek heeft?

29-04-2017 - 29 reacties Op het werk hadden we een discussie over minderjarig op een trekker rijden, iemand dacht dat je een trekker of zitmaaier tot 120 breed hebt geen hef geen trekbek inder geval geen uitstekende combinatie mag vormen de weg op mag hoe zit dit?


Even voorstellen: kleine-stad

25-04-2017 - 7 reacties Een campingeigenaar in Polen.
We hebben een oude zitmaaier die nu veel onderhoud vraagt.

MTD spider 91-S OV358EA-206930F


Zitmaaiers Onbekend - Heeft het een negatief effect langere uitlaat op bouwen?

01-04-2017 - 7 reacties Beste tf'ers,
Heeft het een negatief effect om bij een 2 cilinder benzine een langere uitlaat op te bouwen?


Zitmaaier luchtfilter nakijken/ bougie etc :-)

04-03-2017 - 4 reacties Hallo allemaal,

als ietwat handige vrouw op boerderij wonend, wil ik, buiten het verversen van olie van mijn zitmaaiertje, graag leren hoe een luchtfilter te verversen/ bougie na te kijken en wat nodig is als 'beurtje' ?
Ik heb een vrij stevige oude lawn boy zitmaaier met de geijkte briggs & stratton motor erin, 12 pk. Ik gebruik het om een kleine pallet achter te hangen om weitje te slepen of de kleine paddock voor de paarden, er zit geen maaidek onder.
Als iemand een goede link heeft ( evt. engels of duits ook geen probleem) of een handige tutorial heeft hoe onderhoud te kunnen plegen?
Ooit overstapje naar een oud ford trekkertje oid maken 😄 een miditractortje maar mijn man wil er nog niet aan 😉 , voor de oppervlakte zou ik het zonde vinden maar om evt. mestaanhangertje weg te brengen of groot pak hooi/stro te halen.

alvast hartelijk dank voor de moeite van antwoorden 😄, hopelijk kan ik beetje 'technisch' worden zo 😄.


Revisie Bolens DGT1700 orbitrol

25-02-2017 - 12 reacties Ik heb een Bolens DGT 1700 zitmaaier. Model nr 5117H, serienummer 0200351

Probleem is een lekkende orbitrol (stuurzijde).
Na enig speurwerk op internet, kom ik tot de conclusie dat deze niet meer te verkrijgen zijn.
Weet iemand een adres waar ik deze orbitrol kan laten reviseren ?
Het is een Ross Hydraguide met nummers : U.S 3.895.888 pat 4.232.708.
Ik denk dat de nummers het patent in de VS zijn.
Ik heb wel via speurwerk het onderdelen nummer van de orbitrol gevonden.
Volgens mij is het 1752496 BDG. Misschien heeft er iemand er nog een liggen ?


Welke minitractor zal ik kopen?

24-02-2017 - 12 reacties We hebben krap 1 hectare land, drie pony's en een paar schapen. Ik ben dus vaak druk aan het slepen met van alles en nog wat. Om het gras te maaien hebben we een zitmaaier. Om de overig klussen wat te vereenvoudigen wil ik een minitractor kopen. De bedoeling is om deze te gebruiken om de bak te slepen, mest te vervoeren, mestbult te verschuiven en hout, stro, hooi etc te vervoeren. Ongelijkhefen in het land te vereffenen, dus grond verzetten zou ook handig zijn.m Qua opbergruimte geven we voorkeur aan een minitractor. Mijn vraag is wat is een goed merk en is een voorlader handig of een grondbak voldoende? Bedankt voor de tips!


Gezocht: Stoel voor jd zitmaaier

08-01-2017 - 14 reacties Ik ben op zoek naar een zitmaaier stoel van John deere


Wat is een gutbrot 1010 met kapotte versnellingsbak nog waard

25-10-2016 - 0 reacties Ik verkoop mijn gutbrot 1010 denk ik..hij staat er nu 2 jaar met kapotte versnellingsbak en ik heb nu een andere zitmaaier..de gutbrod is compleet en hij loopt en mijn vraag is wat de waarde van zoiets is..
ik heb helaas geen foto maar t ziet er nog netjes uit..
mocht iemand intresse hebben ?
ik woon in doetinchem ..
0651008674
gr gerard


Hallo kunnen jullie mijn alsjeblieft helpen ?!!

23-10-2016 - 10 reacties Hallo allemaal ik heb thuis een zitmaaier staan maar ik wil er wat lampjes opmaken. maar het was een handstart motor dus laadt de accu niet op tijdens het rijden. hoe zou ik dat het makkelijkst kunnen doen ?


Gezocht: Setje achterbanden met noppen 8 inch

21-10-2016 - 1 reacties Ik zoek achterbanden voor mijn zitmaaier. ik wou hem gebruiken voor de cross dus zijn gazonbanden niet erg handig. weet iemand waar ik deze kan kopen? graag onder de 50 euro. hoogte is erg belangrijk. ik zoek een maat van ong 18/10(graag hoger...)-8. dit mag uiteraard tweedehands zijn. als de noppen maar niet afgesleten zijn en er geen gaten in zitten.


Zitmaaiers Murray - Hoe maak ik mijn zitmaaier sneller?

20-10-2016 - 18 reacties Ik heb een Murray 11/36 electric start. ik wil hem graag sneller maken... Heeft iemand een idee hoe?