Yoghurt

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Yoghurt. Yoghurt is een van de 16554 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Yoghurt nieuws

Nieuwe yoghurt zónder koemelk voor peuters: is dat nodig?

05-08-2020 - 1 reacties Nooit eerder was het aanbod van voedingsmiddelen zo groot; producenten verzinnen steeds wat nieuws. In deze serie beoordeelt een professional producten en wordt er antwoord gegeven op de vraag: ‘Is het wat?’ Ditmaal test diëtist Cilia Liklikuwata het product Dairy Free.


Oprichters Vegetarische Slager gaan in plantaardige zuivel

01-06-2020 - 18 reacties De oprichters van De Vegetarische Slager gaan zich met hun nieuwe bedrijf Those Vegan Cowboys richten op het ontwikkelen van plantaardige zuivel. Jaap Korteweg en Niko Koffeman, willen nieuwe plantaardige levensmiddelen ontwikkelen met dezelfde smaak als traditionele melk, kaas, yoghurt en boter.


Vlaming kan niet zonder zuivel

02-04-2020 - 1 reacties Ook al gooien we steeds meer plantaardig beleg in onze winkelkar, het betekent niet dat iedereen de ommezwaai maakt naar een volledig veganistisch bord. 9 op de 10 Vlamingen kunnen zuivel immers niet missen, dat blijkt uit onderzoek van VLAM bij 600 Vlamingen. “Met gemiddeld 3,8 'melkmomenten' per dag kunnen we moeilijk zonder”, klinkt het bij VLAM. Vooral bak- en smeerboter, melk bij de koffie, kaas en yoghurt zijn publiekslievelingen.


Yoghurt en water zetten rem op omzet Danone

18-10-2019 - 0 reacties Voedingsmiddelenfabrikant Danone heeft zijn omzetverwachting verlaagd. Het Franse bedrijf kampt met stroeve verkopen van yoghurt in de Verenigde Staten en van water in flessen in Europa.


In Australië zijn volle melk en yoghurt en volvette kaas gezond voor het hart

22-08-2019 - 0 reacties


Yoghurt steekt - een beetje - boven andere zuivel uit

23-07-2019 - 0 reacties Hoe gezond is zuivel? Ligt eraan wie je het vraagt. Maar als je 8 internationale experts bij elkaar zet, dan moet er wel een vorm van consensus uit komen. Over zuivel en diabetes bijvoorbeeld.


Franse Lactalis schiet weer raak bij yoghurtjacht in VS

09-07-2019 - 0 reacties Lactalis heeft een nieuwe slag geslagen in zijn jacht op yoghurt in de Verenigde Staten. Het Franse zuivelconcern heeft het Amerikaanse yoghurtbedrijf overgenomen van het in Duitsland gevestigde zuivelbedrijf Ehrmann.


Britten gaan over op doe-het-zelf yoghurt

28-05-2019 - 0 reacties


Boer Richard schakelt over van melkkoeien op waterbuffels: voor mozzarella en yoghurt

03-05-2019 - 14 reacties

Originele beschrijving

Het is nog mondjesmaat, maar de oer-Hollandse melkkoe wordt door boeren meer en meer vervangen door exotische waterbuffels. In Genderen is ook Richard Verschure overstag gegaan. “Door de zeer strenge milieumaatregelen was het voor ons niet meer rendabel om onze koeien aan te houden. Een alternatief is dan het houden van waterbuffels en dat zijn we gaan doen.” Verschure had 130 koeien en heeft nu 120 waterbuffels.


Boer Richard schakelt over van melkkoeien op waterbuffels: voor mozarella en yoghurt

02-05-2019 - 0 reacties Het is nog mondjesmaat, maar de oer-Hollandse melkkoe wordt door boeren meer en meer vervangen door exotische waterbuffels. In Genderen is ook Richard Verschure overstag gegaan. “Door de zeer strenge milieumaatregelen was het voor ons niet meer rendabel om onze koeien aan te houden. Een alternatief is dan het houden van waterbuffels en dat zijn we gaan doen.” Verschure had 130 koeien en heeft nu 120 waterbuffels.


Melkveehouders trots op zuivelkeurmerk

19-04-2019 - 32 reacties In de winkels van supermarkt Jumbo liggen deze week de eerste pakken melk en yoghurt met één ster Beter Leven-zuivelkeurmerk in het schap. Wilma en Jasper Giesen uit Ezinge zijn trots dat hun melk het keurmerk mag dragen.


Zuivelbedrijf FrieslandCampina komt met Optimel salades in het schap (update)

12-04-2019 - 0 reacties FrieslandCampina stapt in nieuwe wateren met Optimel Salades. Ze zijn bedoeld voor op brood of toast. De salades gemaakt zijn op basis van groenten en gepasteuriseerde yoghurt. Vanaf acht april zijn ze verkrijgbaar in drie smaken: Paprika-Komkommer, Gele Curry en Sellerie-Appel-Krent.


Zuivelbedrijf FrieslandCampina komt met Optimel salades in het schap

08-04-2019 - 0 reacties FrieslandCampina stapt in nieuwe wateren met Optimel Salades. Ze zijn bedoeld voor op brood of toast. De salades gemaakt zijn op basis van groenten en gepasteuriseerde yoghurt. Vanaf acht april zijn ze verkrijgbaar in drie smaken: Paprika-Komkommer, Gele Curry en Sellerie-Appel-Krent.


Zuiveldrankjes kunnen gewone melk niet evenaren

08-04-2019 - 1 reacties Wie geen gewone melk wil drinken, kan het best kiezen voor een sojadrank. Kies er dan eentje met toegevoegde calcium en vitamine D, stelt de Consumentenbond. Melkvervangers bevatten namelijk vaak veel minder voedingsstoffen van zichzelf.

Het is geen onderzoek betaald door de zuivelbranche. Maar de uitkomsten zullen de melkproducenten waarschijnlijk wel aanstaan. De Consumentenbond deed voor de Gezondheidsgids, die net is verschenen, onderzoek naar plantaardige zuivelvervangers. Het aanbod van die hippe dranken is enorm gegroeid. Tegelijkertijd is de zuivelconsumptie sinds tien jaar met 11,9 procent gedaald volgens cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rivm).

Echte zuivel, zo stelt de consumentenorganisatie, is een belangrijke bron van eiwit, calcium, vitamine B2 en B12. Vitamine B2 is zelfs essentieel voor de energievoorziening van het lichaam. En broertje B12 helpt weer bij de aanmaak van rode bloedcellen en een goede werking van het zenuwstelsel. Ook bevatten melk en yoghurt mineralen zoals fosfor, kalium, zink en magnesium.

Juist vanwege dat brede palet aan voedingsstoffen, kun je daarom - als je geen zuivel neemt - het best een drank kiezen waar dit soort stoffen zijn toegevoegd.

Video: ad.nl/koken-en-eten/…


Accepteer dat verpakking bij product hoort

27-03-2019 - 0 reacties Ik zag een reclame voor yoghurt, die niet alleen over yoghurt gaat maar ook over de verpakking. Het was een logische combinatie: biologische zuivel in een duurzaam pak, vervaardigd uit honderd procent ongebleekt en FSC-gecertificeerd karton. Bovendien met een laagje minder karton dan de vorige versie; dat scheelt in gewicht en kosten. Alles bij elkaar leidt het tot minder uitstoot van CO2. Deze column is verschenen in VMT 3 van 22 maart 2019.


Reacties op 1 aprilgrap overtuigen Zuivelhoeve: yoghurt met Licor 43 nu echt in de winkel

26-03-2019 - 0 reacties TWEKKELO - Nee, dit jaar is het echt geen grap drukt de woordvoerster op het hart. Het Twentse zuivelbedrijf De Zuivelhoeve gaat nu namelijk écht de samenwerking aan met Licor 43, om een yoghurt te ontwikkelen met de smaak van de Spaanse likeur. Wel in beperkte oplage.


Fast food-porties in 30 jaar sterk gegroeid

04-03-2019 - 0 reacties Amerikaanse onderzoekers keken 30 jaar terug op de menu’s van fastfoodketens. Alle porties groeiden: meer vet, zout en calorieën. Dat beetje sla en yoghurt maakt het niet goed. En misschien is het nog erger.


Culinair ontdekt: Wrongel

28-02-2019 - 0 reacties Waar houdt de yoghurt op en begint de kaas? Nick Trachet geeft het antwoord.


Arla wil biologische yoghurt breder toegankelijk maken via samenwerking met Yoghurt Barn

18-12-2018 - 0 reacties Arla wil meer consumenten buiten de supermarkt bekend maken met biologische zuivel. Ze werken daarom samen met Yoghurt Barn die de biologische zuivel van Arla in de 12 vestigingen zullen gebruiken.


Keuringsdienst van Waarde - Koe

26-11-2018 - 85 reacties

Originele beschrijving

Plotseling waren ze daar, zwarte pakken yoghurt of melk in het schap van de supermarkt. Andere koe, andere melk rept het pak. Zuivel gemaakt met de melk van ...