Witte

Volg al het nieuws over Witte, een van de 17348 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Witte nieuwsbrief.

Witte nieuws

Joe Biden wil The Beast elektrisch maken

21-05-2021 - 0 reacties De Amerikaanse president Joe Biden wil de beroemde presidentële limousine, bekend als The Beast, elektrisch maken. Dat verklaarde zijn perschef Jen Psaki tegenover journalisten, nadat de president een Ford-fabriek had bezocht. Biden zou zo snel mogelijk alle dienstauto's van het Witte Huis van elektrische aandrijving willen voorzien.


Mannen eten vlees, vrouwen drinken witte wijn: ‘Hoe we eten, wordt ons aangepraat’

15-05-2021 - 0 reacties De man achter de barbecue en de vrouw die aan rosé nipt? Het klinkt als een cliché, maar het is wel waar. Mannen en vrouwen eten en drinken verschillend. Dat wordt hen namelijk aangeleerd.


Chef-Kok Cees baalt als een stekker: ‘Het doet me pijn om zó een asperge te serveren’

06-05-2021 - 0 reacties Zodra het laatste stuk vuurwerk is afgestoken kijkt chef-kok Cees Timmerman van DeliCees uit Dordrecht reikhalzend uit naar aspergemaand april. Corona en het koude voorjaar zorgen er echter voor dat hij ‘het witte goud’ niet kan serveren op een manier die past bij zijn bijna-sterrenzaak.


Hoe schoon is Brabantse lucht? Provincie pompt miljoen in drie extra meetpunten

08-04-2021 - 0 reacties DEN BOSCH - Noordoost-Brabant krijgt een eigen meetpunt voor luchtkwaliteit. De regio die zo zwaar werd getroffen door Q-koorts en corona is tot nu toe een witte vlek op de landelijke kaart met officiële luchtmetingen. De provincie trekt bijna een miljoen euro uit voor het meetpunt én twee mobiele stations die op verzoek door Brabant toeren.


Deel Nederland kleurt wit, tot wel 15 centimeter sneeuw op het Drielandenpunt

07-04-2021 - 0 reacties Een groot deel van Nederland is woensdagochtend wakker geworden in een witte wereld: met name in het zuidoosten is centimeters sneeuw gevallen. Op het Drielandenpunt in Limburg viel zelfs 10 tot 15 centimeter. Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege plaatselijke gladheid en zware windstoten. Hier en daar stonden lange files, maar die zijn inmiddels opgelost.


Winters weer met storm en sneeuw op Tweede Paasdag

05-04-2021 - 0 reacties Het hing al even - letterlijk - in de lucht, maar vanochtend kwam er in het Waddengebied en de rest van de noordelijke provincies dan daadwerkelijk sneeuw uit de lucht. Daarmee heeft Nederland voor het eerst sinds jaren een witte Pasen. De laatste keer was in 2013. In de loop van de dag volgt ook de rest van het land.


IJzerhandelaren zijn nu ook koetsier voor rouw en trouw: ‘Het rijden met de paarden, maar ook de dienstverlening maken het leuk’

23-03-2021 - 0 reacties LEUTH - Met de begrafeniskoets naar de allerlaatste rustplaats. Of, wat vrolijker, met een witte koets naar de mooiste dag van je leven. Coert Janssen (45) van de gelijknamige ijzer- en metaalhandel in Leuth is een bedrijf gestart dat het mogelijk maakt.


"Eten weggooien zit gewoon niet in mijn systeem"

16-03-2021 - 0 reacties Groen-met-witte, gruun mee witte in streektaal, is een gerecht van dun gesneden, in zout ingelegde snijbonen en gedroogde witte bonen. Het is het lievelingsgerecht van demissionair-landbouwminister Carola Schouten van de Christen Unie. In de Volkskrant werd zij geïnterviewd over o.a. haar verbinding met…


Kleine windmolen serieuze energieopwekker: ‘Werk iedere dag met natuur, nu haal ik daar ook mijn energie uit’

02-02-2021 - 15 reacties HUMMELO - In de schaduw van de grote windmolenprojecten verschijnen op steeds meer boerenerven solitaire windmolens. Met een ashoogte van 15 meter, houten staart en wieken ogen ze een stuk vriendelijker dan de witte windreuzen die overal veel weerstand oproepen. Het blijken ook serieuze energieopwekkers te zijn.


Meer dan honderd vrachtwagens brengen eerbetoon aan Vriezenveense truckspotter Henny Mullink (69)

30-01-2021 - 0 reacties VRIEZENVEEN/ ALMELO - Als eerbetoon aan de overleden truckspotter Henny Mullink (69) uit Vriezenveen rijden zaterdagmiddag zo’n 150 vrachtwagens over de N36 tussen Bedrijvenpark Twente en de Witte paal.


Eerste asperges laten hun kopjes al zien in Brabant

25-01-2021 - 0 reacties De eerste witte asperges uit de volle grond werden deze week al gespot door teler Corné Godrie in het Brabantse Rijsbergen. Twee maanden eerder dan normaal.


Boer Matthijs wil de witte motor weer sexy maken: ‘Dit is de ‘single malt’ onder de melk’

23-01-2021 - 24 reacties Hij werd voor gek verklaard, stuitte op onbegrip van boeren en de banken stonden nou niet meteen te trappelen. Toch liggen anderhalf jaar na de lancering van ElkeMelk de schappen van Albert Heijn dagelijks vol met flessen van Metha 101, Geertje 72 en van zo’n 100 andere koeien uit zijn stal in Molenaarsgraaf. En het buitenland lonkt. ,,Melk moet weer sexy worden’’, zegt ondernemer Matthijs Baan (40).


Eerste vlokken gespot in West-Brabant, later vandaag in heel Nederland sneeuw

16-01-2021 - 0 reacties Het is te laat voor een witte kerst, maar de liefhebber krijgt alsnog zijn zin: het gaat sneeuwen. De eerste sneeuwvlokken zijn al gevallen in Zeeland, in de loop van de avond krijgt vrijwel heel ons land ermee te maken.


Vannacht kans op gladheid door winterse buien, sneeuw op komst voor het weekend

12-01-2021 - 0 reacties Weggebruikers opgelet: winterse buien en bevriezing van natte wegdelen kunnen vanavond, vannacht en woensdagochtend lokale, maar zeer verraderlijke gladheid veroorzaken. Dat meldt Weer.nl.
Dinsdagavond is het op veel plaatsen helder en koelt het snel af richting het vriespunt. Komende nacht en aan het begin van de woensdagochtend daalt de temperatuur in het binnenland tot het vriespunt. In het oosten en zuidoosten kan het regionaal 1 of 2 graden vriezen. Ook de wegdektemperaturen zakken op grote schaal iets onder het vriespunt en dat kan gevaarlijke situaties opleveren.

Winterse buienVannacht trekken vanuit het noordwesten enkele winterse buien het land binnen en deze buien trekken over het noorden en noordoosten richting het midden en oosten van ons land en Limburg. In de zuidwestelijke helft blijft het overwegend droog, maar is een lokale bui niet uitgesloten. Tijdens de buien stijgt het kwik boven het vriespunt en valt naast regen ook wat korrelhagel of smeltende sneeuw. De kans is dus klein dat het ergens wit wordt.

Sneeuw op komstDonderdag-, vrijdag- en zaterdagnacht is het koud met minima tussen 0 en plaatselijk -6 graden. Het blijft dan wel droog en er worden geen winterse buien meer verwacht. De koudere lucht wordt zaterdag door een storing verdreven. Aan het eind van de ochtend trekt een neerslaggebied het land binnen en de regen gaat landinwaarts al snel over in smeltende sneeuw die ook even blijft liggen.

Vooral in het zuidoosten en oosten kan in de loop van de middag een flinke sneeuwlaag vormen van ongeveer vijf centimeter. Omdat achter de storing zachte lucht het land binnenstroomt, gaat de neerslag zaterdagavond waarschijnlijk over in regen. In het westen van het land gebeurt dit zaterdagmiddag al en is de kans op een tijdelijk witte wereld kleiner.

Vanaf zondag komen we tijdelijk in zachte lucht terecht, maar de winterkou ligt op de loer en komt volgende week steeds dichter bij ons land.


Witte aardbeien in ontwikkeling in Australië

23-12-2020 - 0 reacties In het onderzoekscentrum Maroochy van het Queensland Department of Agriculture aan de Sunshine Coast, combineren wetenschapper Jodi Neal en haar team natuurlijke veredelingstechnieken en geavanceerde wetenschap om nieuwe aardbeivariëteiten te ontwikkelen voor alle belangrijke teeltgebieden van Australië.…


Statijd Tesla Model 3 bizar kort dit jaar

17-12-2020 - 0 reacties De statijd van de Tesla Model 3 is korter dan die van alle andere auto’s. Waarom is dat eigenlijk? Vroeger waren de feiten in occasionland vrij simpel. Met een witte blijf je zitten. Zeldzaam is een ander woord voor incourant. Lichte rolschade is total loss. Oh, en een occasion blijft gemiddeld drie maanden staan. Statijd […]


Bijzondere paddenstoelen gedijen goed in mest konikpaarden

09-12-2020 - 0 reacties In het Zeeuwse natuurgebied De Slikken van Heen zijn deze herfst een aantal bijzondere paddenstoelen aangetroffen. Volgens natuurwebsite Nature Today vinden paddenstoelen als bijvoorbeeld het zeldzame keutelkaalkopje, de weinig voorkomende valse witte mestinktzwam en de bedreigde geringde inktzwam alles wat ze nodig hebben in de mest van de vlaaien en vijgen van grote grazers.


Brand in vrachtwagen met witte konijntjes op A67, rijstrook richting Belgische grens dicht

07-12-2020 - 0 reacties De A67 bij Eindhoven richting de Belgische grens was deels afgesloten geweest tussen knooppunt De Hogt en Hapert. De cabine van een vrachtauto met daarin witte konijntjes stond in brand. Inmiddels is nog maar een rijstrook dicht.
De vertraging bedroeg ongeveer een halfuur maar neemt inmiddels snel af. Het is onduidelijk hoe het met de konijntjes gaat. Er zijn geen mensen bij de brand gewond geraakt.


Unieke witte giraffe heeft gps-tracker ter bescherming tegen stropers

19-11-2020 - 0 reacties Het is nog de enige witte giraffe die voor zover bekend op aarde leeft: een mannetje in een Keniaans natuurreservaat. Maar er zijn zorgen. In maart werden twee soortgelijke giraffes gedood. Daarom is het mannetje nu uitgerust met een gps-tracker.


Biden kan over brede weg naar Witte Huis, Trump bewandelt nu smal paadje

05-11-2020 - 0 reacties De Amerikanen weten nog steeds niet of ze een nieuwe president hebben als ze zo wakker worden. Uitdager Joe Biden heeft met Michigan en Wisconsin twee sleutelstaten binnengehaald. Dezelfde twee swing states die vier jaar geleden bijdroegen aan de overwinning van president Trump.