Witte

Al het Witte nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Witte nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Witte nieuws

Bloemenpracht siert Ridderzaal op Prinsjesdag

17-09-2019 - 0 reacties Aan de bloemen zal het vandaag niet liggen. In de Ridderzaal heeft de Wassenaarse arrangeur Ton Verzijl samen met zijn team prachtige bloemdecoraties gemaakt. Met de stukken, waarin witte en gele ‘Pina Colada chrysanten gecombineerd worden met Avalanche rozen, wordt Prinsjesdag 2019 extra luister bijgezet.


Vleesvervangers bezig met snelle opmars, verkoop vlees daalt

14-08-2019 - 0 reacties Supermarkten verkopen minder vlees en meer groenteburgers en vegetarische worsten. De vegamarkt is zo interessant dat ook grote vleesproducenten overstappen op vleesvervangers.

Uit nieuwe cijfers van marktonderzoeker IRI Nederland blijkt dat we in ons boodschappenmandje steeds vaker echt vlees vervangen door producten gemaakt met bijvoorbeeld witte en bruine bonen, soja, kikkererwten, champignons, bloemkool, broccoli en kruiden. Sinds 2017 is het aantal verkochte vleesvervangers in de supermarkt met 51 procent toegenomen.

Ter vergelijking: sinds 2017 daalde de verkoop van rund-, varkens-, en wildvlees met 9 procent. Kip wist nog een groei te bewerkstelligen van 2 procent. Toch lijkt ook daar nu de daling ingezet. In de eerste helft van dit jaar daalde de kipverkoop met 0,4 procent.


Joflor in Naaldwijk geeft orchidee een kleurtje

12-08-2019 - 0 reacties De geverfde vlinderorchideeën van Joflor in Naaldwijk zijn niet aan te slepen. Eigenaar John Valstar geeft witte exemplaren van zo’n twintig phalaenopsiskwekerijen een kleurtje en heeft daarmee een gat in de markt aangeboord.


Trump compenseert boeren met tonnen dollars

31-07-2019 - 0 reacties Het Witte Huis heeft in de Verenigde Staten in mei bekend gemaakt $16 miljard uit te trekken aan schadevergoeding voor de agrarische sector. Nu is ook de verdeelsleutel van deze compensatie voor de handelsoorlogen die de Amerikaanse president Donald Trump wereldwijd voert. De bedragen kunnen oplopen tot 5 ton per agrarisch ondernemer.


Trump compenseert boeren met tonnen dollars

31-07-2019 - 0 reacties Het Witte Huis heeft in de Verenigde Staten in mei bekend gemaakt $16 miljard uit te trekken aan schadevergoeding voor de agrarische sector. Nu is ook de verdeelsleutel van deze compensatie voor de handelsoorlogen die de Amerikaanse president Donald Trump wereldwijd voert. De bedragen kunnen oplopen tot 5 ton per agrarisch ondernemer.


Melkprijs VS blijft voorlopig nog magertjes

23-07-2019 - 0 reacties Hoewel de melkaanvoer in de Verenigde Staten (VS) duidelijk afvlakt, ligt een hogere melkprijs niet in het verschiet. Amerikaanse melkveehouders worden geplaagd door de handelsoorlog met China, waarbij voorlopig geen witte rook wordt verwacht. 


VOORN Spray Roses introduceert nieuwe trosrozen Bridal Flow en Sweet Flow

23-07-2019 - 0 reacties VOORN Spray Roses heeft twee nieuwe trosrozen geintroduceerd, de witte trosroos Bridal Flow en de zachtroze trosroos Sweet Flow.


Nieuwe paprika geeft witte vlieg geen kans

23-07-2019 - 0 reacties Onderzoeksbedrijf KeyGene in Wageningen heeft een paprika ontwikkeld die niet meer vatbaar is voor geminivirussen. 'Wat dit voor de praktijk betekent, moet zich nog uitwijzen.'


Dit paprikaras is ongevoelig voor virussen

13-07-2019 - 0 reacties Onderzoekers van het Nederlandse bedrijf KeyGene kunnen een paprika-ras telen dat ongevoelig is voor het gevreesde gemini-virus.

Het is de ergste nachtmerrie voor iedere teler: een virus dat zich in het gewas nestelt. En al helemaal als dat het geminivirus is, een beruchte pestkop van bijvoorbeeld paprika. Deze ziekteverwekker zorgt voor opbrengstverliezen bij boeren wereldwijd. Tot overmaat van ramp kan de witte vlieg het virus nog verder verspreiden. Alleen met chemische bestrijdingsmiddelen is die een halt toe te roepen.


Nieuwe Tekno modellen week 26 2019

28-06-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Vanaf vandaag zijn er weer een paar hele mooie nieuwe modellen te koop bij Tekno. Via tekno.nl zijn deze te bestellen. Schoni Della Santa. Schoni Thurtrans. Peeters. Daarnaast zijn er ook enkele modellen aangekondigd die er aan zitten te komen en nu al gereserveerd kunnen worden: Contrans 4×2 met blauwe container. Contrans 6×2 met witte container. Gerdez. Deze blogpost is mede mogelijk gemaakt door Tekno.


'Met juiste voer is een goede eischaalkwaliteit ook na 80 weken nog mogelijk'

21-06-2019 - 0 reacties „Door vanaf de opstart luxe te voeren en door op latere leeftijd extra nutriënten aan het voer toe te voegen is een goede eischaalkwaliteit na 80 weken bij zowel witte als bruine hennen goed mogelijk.” Dat zegt eigenaar Robert Bos van P. Bos veevoeders.


Witte bes, parel in nichemarkt

11-06-2019 - 0 reacties De eerste oogst van witte bessen is in volle gang bij Karel Willemsen in IJzendoorn.


Witte bes, parel in kleine nichemarkt

11-06-2019 - 0 reacties De eerste oogst van witte bessen is in volle gang bij Karel Willemsen in IJzendoorn.


Nieuwe spierwitte Alstroemeria Mistral is CO2 neutraal

27-05-2019 - 0 reacties De nieuwe, spierwitte Alstroemeria variëteit van veredelaar Royal Van Zanten heet Mistral. Een opvallende verschijning, niet alleen door de combinatie van de intens witte bloem en het donkergroene blad maar ook omdat ‘Mistral’ volledig CO2 neutraal geleverd wordt.


De volledige teelt van Asperges in beeld

17-05-2019 - 0 reacties Ron en Peter Martens zwaaien in Tienray (LB) de scepter over het bedrijf Martens Asperges. Dit zijn de weken waarin het geld moet worden verdiend, dus is het topdrukte. De gebroeders runnen een aspergebedrijf van zo’n 175 hectare, waarvan 25 hectare groene asperges. Het grootse deel van het areaal ligt in Nederland, maar ook over de Duitse grens groeit het witte en groene goud van Martens Spargelkulturen. 


Fotoserie: Gebroeders Martens, ondernemers in het witte en groene goud

17-05-2019 - 0 reacties Ron en Peter Martens zwaaien in Tienray (LB) de scepter over het bedrijf Martens Asperges. Dit zijn de weken waarin het geld moet worden verdiend, dus is het topdrukte.


Handelsdeal komt er wel, maar in een later stadium

10-05-2019 - 0 reacties In Washington is donderdag 9 mei een Chinese delegatie geland. Zij zullen met de Amerikaanse vertegenwoordigers in gesprek gaan om te praten over een handelsakkoord. Dat zou voor witte rook moeten zorgen in de handelsoorlog tussen de 2 landen. Of toch niet?


Krijgt Trump de Fed in zijn macht?

26-04-2019 - 0 reacties Volgende week neemt de Amerikaanse centrale bank (de Fed) een rentebesluit. Dat levert naar verwachting echter niet veel verrassingen op. Of zwicht de bank toch voor de druk vanuit het Witte Huis?


Twee bacteriën spelen rol bij maagzweren bij varkens

23-04-2019 - 0 reacties De bacteriën, Helicobacter suis en Fusobacterium gastrosuis, spelen een rol in het ontstaan van maagzweren bij varkens. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van Chloë De Witte bij de Universiteit Gent.


Belgisch onderzoek vindt oorzaak maagzweren bij varkens

22-04-2019 - 0 reacties Aan de Universiteit van Gent heeft onderzoeker Chloë De Witte tijdens haar doctoraatsonderzoek ontdekt dat twee bacteriën van belang zijn bij het ontstaan van maagzweren bij varkens. Het gaat om Helicobacter suis en Fusobacterium gastrosuis.