Windmolen

Windmolen nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Windmolen nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Windmolen nieuws

Windmolen slecht voor waarde omliggende woningen

18-12-2019 - 0 reacties Staat er een windmolen binnen een straal van twee kilometer van je koopwoning? Dan heb je dikke pech. De waarde van je huis blijft namelijk achter op vergelijkbare huizen, zeggen onderzoekers.


Windmolen Veenkoloniën staat stil in afwachting resultaten onderzoek

27-11-2019 - 0 reacties Hij heeft al de nodige testrondjes gedraaid, maar staat inmiddels al weken stil. De eerste windmolen van windpark Drentse Monden Oostermoer bij 1e Exloërmond mag voorlopig nog geen stroom leveren aan het net. Eerst moet duidelijk zijn wat het onderzoek met betrekking tot de Lofartelescoop oplevert.


Boeren die al duurzame energie opwekken benadeeld in windplan Friesland

21-11-2019 - 0 reacties Boeren in Friesland die al duurzame energie opwekken, maken minder kans om een kleine windmolen op hun erf te mogen plaatsen dan boeren die dat nog niet doen. Dat valt op te maken uit nieuwe regels die Gedeputeerde Staten van Friesland in concept heeft vastgesteld. De vereniging van windturbine-eigenaren en LTO Noord vinden dat het anders moet.


Energietoezicht Oss bespaart net zoveel als halve windmolen

19-09-2019 - 0 reacties Lukt het gemeenten om bedrijven en instellingen aan te sporen om energie te besparen? Jazeker. De gemeente Oss heeft mooie resultaten bereikt. Deze gemeente trekt er hard aan om bedrijven en instellingen de meerwaarde van energiebesparing te laten inzien. Dit in nauwe samenwerking met de Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN). Het effect van dit energietoezicht? De controle van 25 adressen bleek net zoveel energiebesparing op te leveren als de hoeveelheid energie die een een halve windmolen op jaarbasis opwekt.


Energietoezicht Oss bespaart zoveel als halve windmolen

18-09-2019 - 0 reacties Lukt het gemeenten om bedrijven en instellingen aan te sporen om energie te besparen? Jazeker. Oss bereikte mooie resultaten.Gemeente Oss trekt er hard aan om bedrijven en instellingen de meerwaarde van energiebesparing in te laten zien. Dit in nauwe samenwerking met Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN). Het effect van dit energietoezicht? De controle van 25 adressen bleek net zoveel energiebesparing op te leveren als de hoeveelheid energie die een een halve windmolen op jaarbasis opwekt.


Veel boeren willen kleine windmolen

18-09-2019 - 0 reacties Uit een ledenraadpleging van LTO Noord regio West blijkt dat er onder agrarische ondernemers veel animo is voor het bouwen van kleine windmolens in eigen beheer. Vierhonderd boeren en tuinders reageerden.


400 geïnteresseerden voor kleine windmolen

26-08-2019 - 24 reacties Bijna 400 melkveehouders hebben zich aangemeld voor een kleine windmolen via het Farm Energy-programma van FrieslandCampina. Dat heeft de zuivelorganisatie bekend gemaakt.


De GEM-toren: windmolen met zonnepanelen

06-08-2019 - 0 reacties Geen liters bier, maar liters diesel besparen op een festival. De TU eindhoven komt met een wereldprimeur. Een inklapbare windmolen die is voorzien van zonnepanelen. De zogenoemde GEM-Tower is zo'n 23 meter hoog en moet festivals van schone energie voorzien.


Eerste windmolentransport verloopt zonder incidenten

29-06-2019 - 0 reacties Het transport met onderdelen van de eerste windmolen van windpark Drentse Monden Oostermoer is aangekomen tussen 1e Exloërmond en Nieuw-Buinen.


Onderdelen eerste windmolen Drentse Monden aangekomen 'zonder problemen'

29-06-2019 - 0 reacties Op de bouwlocatie bij Eerste Exloërmond zijn zaterdagmorgen de eerste onderdelen aangekomen van de eerste windturbine van Windpark De Drentse Monden en Oostermoer.


Plan voor groot vrieshuis langs A50; goed voor gebruik één windmolen

22-06-2019 - 0 reacties VEGHEL- Coldservice Veghel heeft plannen om twee gebouwen van ongeveer 50 meter hoogte neerzetten in de groene buffer langs de A50. Een van de twee, een vrieshuis, zal de volledige opbrengst van een van de vier geplande windmolens gaan gebruiken. Met de restwarmte uit het mega vrieshuis denkt het bedrijf heel bedrijventerrein De Dubbelen te kunnen verwarmen.


FrieslandCampina zet ook in op windenergie

11-06-2019 - 31 reacties In navolging op grootschalige projecten als Solar en Jumpstart, biedt FrieslandCampina haar leden-melkveehouders de mogelijkheid om te investeren in kleine windmolens. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf vandaag aanmelden.

De windmolens van 15 meter ashoogte, worden geleverd door E.A.Z. wind. Het is de bedoeling dat de energie wordt gebruikt op het melkveebedrijf. Volgens het zuivelconcern is de windmolen een ideale aanvulling op zonnepanelen, waarbij de eerstgenoemde vooral in de winterperiode en de laatstgenoemde vooral in de zomerperiode het bedrijf van energie voorziet. „De optimale balans van opwek en verbruik is essentieel voor een stabiel en betaalbaar elektriciteitsnetwerk en leidt tot de hoogste economische waarde voor de melkveehouder”, stelt FrieslandCampina.


Transport in a new dimension: Rotor blades for state-of-the-art wind turbines

14-03-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Heavy haulage specialist Rostock-Trans has opted for trailers from the DOLL VARIO series to transport state-of-the-art rotor blades for new wind turbine models. Managing Director Laars Hennek reports on his experiences. Semi low-loaders versus trailers: when it comes to transporting rotor blades, both systems currently still come into play. Laars Hennek, Managing Director of Rostock-Trans GmbH, has however noticed a clear trend emerging: “Development never stops. Take the blades produced by the Nordex Group, for example – with the NR 74 models, we are already seeing lengths of 72.5 metres and dead weights of around 22 tons.” For the rotor


Brabanders maken zich zorgen over opslokken landschap door stadsuitbreiding en bedrijventerreinen

12-03-2019 - 0 reacties Brabanders zijn bezorgd over het verdwijnen van waardevolle landschappen door nieuwe bedrijventerreinen, stadsuitbreiding en de aanleg van wegen, zonneparken en windmolen. Dit blijkt uit de landelijke landschapsenquête van Natuurmonumenten, waar bijna 46.000 mensen aan hebben meegedaan, onder wie 5787 Brabanders.


Boeren hopen op groene verkiezingsuitslag met 'duidelijk beleid'

12-03-2019 - 0 reacties Een eigen windmolen heeft hij al, maar nu zijn zonnepanelen de volgende stap voor agrariër Rob Smit. Hij hoopt dat er na de Provinciale Statenverkiezingen een duidelijker beleid komt voor de duurzame initiatieven die hij op zijn eigen erf onderneemt.


Geen windmolen van 100 meter, maar van 15 meter voor maatschap Kampkuiper in Almelo

01-02-2019 - 35 reacties ALMELO - Wellicht heeft de maatschap Kampkuiper binnenkort een primeur. Aan de Achterhoeksweg. Bij het melkveebedrijf van de maatschap wordt een kleine windmolen geplaatst met een ashoogte van 15 meter. De kleine molen biedt wel de lusten, niet de lasten van een grote molen.


Windmolen wordt het nieuwe gas

11-07-2018 - 0 reacties Miljoenen huizen gaan de komende jaren van het gas af, land en zee worden volgebouwd met windmolens. De grote vraag is: wie gaat dat betalen?


Subsidie voor plaatsen van middelgrote windmolen

26-06-2018 - 0 reacties Bedrijven en wijken die een kleine of middelgrote windmolen willen plaatsen, kunnen daar binnenkort Vlaamse subsidies voor krijgen. "We willen hen overtuigen om hun eigen groene stroom te produceren", aldus Vlaams minister van Energie Tommelein (Open Vld). De investeringssteun kan 50 tot 70 procent van de investering bedragen, afhankelijk van de grootte van het bedrijf. De subsidieregeling is niet bedoeld voor particulieren, ook al omdat het erg moeilijk zijn is om een vergunning te krijgen voor een windmolen in woongebied. Voor kmo's en landbouwbedrijven ligt dat al makkelijker.


Iedereen straks een windmolen in Drenthe?

26-05-2018 - 0 reacties Zet Drenthe de deur wagenwijd open voor grote windparken, solitaire turbines en alles daartussen? Gemeenten en organisaties maken zich zorgen.


Zeven creatieve manieren om afgeschreven windmolens te recyclen

08-05-2018 - 0 reacties Windenergie is duurzaam, maar het afval van windmolens niet. De wieken van een afgeschreven windmolen zijn nauwelijks recyclebaar. Dat probleem groeit. Ontwerpers en onderzoekers zoeken naar creatieve oplossingen.